#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

همه چیز درباره لیزر چشم دیابتی - دکترعینک

همه چیز درباره لیزر چشم دیابتی

لیزر چشم دیابتی روشی پیشرفته برای درمان مشکلات چشمی بیماران مبتلا به دیابت است. افراد دیابتی ممکن است که دچار مشکلاتی مانند اختلالات رگ‌های خونی شوند. این مشکل، رگ‌های خونی چشم را نیز درگیر می‌کند و ممکن است که باعث بروز عوارضی مانند تضعیف رگ‌های چشم و نابینایی فرد شود. در این مقاله قصد داریم درباره روش پیشرفته لیزر چشم افراد دیابتی صحبت کنیم و افراد مبتلا به دیابت را از کاربردهای این روش آگاه کنیم.

کاربرد عمل لیزر چشم دیابتی چیست؟

لیزر چشم برای افراد مبتلا به دیابت زمانی کاربرد دارد که رگ‌های خونی چشم دچار اختلال شوند و خون از آن‌ها نشتی کند. در چنین وضعیتی ضروری است رگ‌هایی که دچار نشتی شده‌اند، مسدود شوند. گاهی‌اوقات ممکن است که رگ‌های غیرضروری و غیرطبیعی در چشم رشد کنند که وجود آن‌ها باعث عوارض گوناگون خواهد شد. لیزر از رشد این رگ‌ها جلوگیری کرده و آن‌ها را می‌سوزاند.

لیزر رگ‌های خونی اضافه را مسدود می‌کند

علائم هشداردهنده برای انجام لیزر چشم دیابتی

لیزر برای افراد مبتلا به دیابت روشی مناسب برای جلوگیری از عوارض مربوط به بینایی است. اما این روش فقط باید در صورت نیاز انجام شود. همانطور که پیش‌تر گفته شد، لیزر چشم برای سوزاندن رگ‌هایی که دچار نشتی شده‌اند یا از بین بردن رگ‌های اضافی انجام می‌شود. علائم زیر نشان‌دهنده این مشکلات هستند که افراد دیابتی با مشاهده آن‌ها باید لیزر چشم را انجام دهند:

1.تورم و التهاب چشم

2.قرمزی شدید چشم و پوست اطراف آن

3.درد شدید چشم

4.بالا رفتن فشار چشم

این علائم به نوعی هشدار و زنگ خطر محسوب می‌شوند که افراد دیابتی با مشاهده آن‌ها باید تحت معاینه چشم پزشکی قرار گرفته و لیزر را انجام دهند.

قبل از انجام لیزر چشم دیابتی چه اقداماتی باید انجام شوند؟

قبل از لیزر چشمان افراد دیابتی ضروری است که اقدامات و آزمایش‌هایی انجام شود و تصاویر دقیقی از بافت چشم به دست بیاید. مهم‌ترین آزمایش نوعی تصویربرداری از چشم‌ها است که روش انجام آن بدین گونه است که نوعی ماده رنگی به رگ‌های خونی بازوها تزریق می‌شود و سپس وارد چشم‌ها خواهد شد. این ماده باعث می‌شود که تصاویر واضح‌تری منتشر شوند و نشتی رگ‌های خونی کاملا مشخص شود.

انجام آزمایش‌های مخصوص شبکیه چشم

انجام این آزمایش ضخامت شبکیه چشم را مشخص می‌کند و همچنین میزان مایع درون چشمی را نیز نشان می‌دهد. با کمک این آزمایش، تصاویر دقیقی از شبکیه و بافت داخلی چشم ارائه داده می‌شود. چشم پزشک با کمک این تصاویر می‌تواند تشخیص دهد که آیا انجام لیزر چشم دیابتی برای فرد ضروری است یا خیر.

اولین روش انجام لیزر چشم دیابتی

اولین روش لیزر درمانی برای افراد مبتلا به دیابت، روش فتوکواگولاسیون است. این روش نشت رگ‌های خونی را درمان می‌کند و با سوزاندن رگ‌ها از نشت مایع غیرطبیعی خونی نیز جلوگیری خواهد کرد. این جراحی معمولا به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می‌شود و بیمار پس از انجام آن به منزل می‌رود.

دومین روش لیزر چشم برای افراد مبتلا دیابت

فتوکواگولاسیون پان رتینال دومین روش لیزر چشم افراد مبتلا به دیابت است. انجام این روش بدین گونه است که لیزر رگ‌های خونی غیرطبیعی دور عنبیه چشم را می‌سوزاند و از پراکندگی و رشد مجدد آن‌ها جلوگیری می‌کند. این جراحی معمولا باید طی چند جلسه انجام شود که نتیجه مطلوبی از آن به دست آید. همچنین این جراحی عوارض خاصی ندارد، اما ممکن است بیماران تا دو روز پس از عمل دچار تاری دید شوند که طبیعی است و رفع خواهد شد.

جراحی لیزر برای افراد مبتلا به دیابت

جراحی ویترکتومی برای افراد دیابتی

این جراحی نسبت به روش‌های قبلی کمی سخت‌تر و حساس‌تر است. روش انجام این جراحی بدین گونه است که بیمار باید بیهوش شود و چشم پزشک برش کوچکی روی شبکیه چشم ایجاد کرده و سپس نشتی‌های رگ‌های خونی را از چشم خارج می‌کند. این نوع جراحی برای بیمارانی انجام می‌شود که مشکلشان بسیار حاد باشد.

مراقبت‌های بعد از لیزر چشم دیابتی چگونه است؟

 جراحی با لیزر نیز مانند تمام جراحی‌های دیگر نیازمند مراقبت‌های خاصی است که انجام آن‌ها باعث بهبود سریع‌تر چشم‌ها و موفقیت نتیجه جراحی خواهد شد. این مراقبت‌ها عبارتند از:

1.مصرف منظم داروها و قطره‌های تجویزی پزشک؛

2.استفاده از عینک آفتابی تا زمان بهبودی کامل چشم‌ها؛

3.انجام ندادن کارهایی مانند رانندگی و مطالعه طولانی تا زمان بهبودی چشم‌ها.

4.مراقبت‌های بعد از جراحی لیزر درصد موفقیت جراحی را تا چند برابر افزایش می‌دهد و از بروز عوارض جدی پیشگیری می‌کند.

عوارض احتمالی پس از لیزر چشم دیابتی

جراحی لیزر برای افراد مبتلا به دیابت معمولا عوارضی ندارد. اما تا چند روز پس از عمل ممکن است نشانه‌هایی ظاهر شوند که طبیعی هستند و با گذشت چند روز برطرف می‌شوند. این عوارض عبارتند از:

1.تاری دید؛

2.حساسیت به نور و درد چشم‌ها؛

3.دیدن لکه‌های رنگی یا سیاه در محیط اطراف؛

4.سردرد.

همانطور که گفته شد، عوارض بالا موقتی هستند و برطرف خواهند شد. اما اگر مدت طولانی از جراحی بگذرد و عوارض بالا همچنان مشاهده شوند، باید با پزشک مشورت شود.

بروز عوارض موقتی پس از جراحی چشم با لیزر

کلام آخر

جراحی لیزر چشم دیابتی روشی پیشرفته برای جلوگیری از وارد شدن صدمه‌های جدی به چشمان افراد مبتلا به دیابت است. این جراحی علاوه بر مهارت پزشک به مراقبت‌های بیماران نیز نیازمند است که با موفقیت انجام شود. در این مقاله سعی کردیم که مخاطبان را با این روش درمانی پیشرفته آشنا کنیم که افراد مبتلا به دیابت از وجود آن آگاه شوند و بتوانند در زمان مناسبی نسبت به انجام روش‌های درمانی اقدام کنند.

سوالات متداول

۱- آیا بیماران دیابتی می‌توانند جراحی لیزر چشمی انجام دهند؟

بله جراحی لیزر چشمی در مواردی برای افراد مبتلا به دیابت ضروری است و از نشت خونی و رشد غیرضروری رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند.

۲- آیا لیزر درمانی برای افراد دیابتی مفید است؟

بله لیزر درمانی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و از بروز مشکلاتی مانند نابینایی جلوگیری خواهد کرد. بنابراین انجام آن خطری برای افراد دیابتی ندارد.

۳- آیا می‌توان ضخامت شبکیه چشم را افزایش داد؟

ضخامت شبکیه چشم با انجام اقداماتی قابل افزایش است و از انجام جراحی با لیزر پیشگیری می‌کند. این اقدامات عبارتند از رعایت رژیم غذایی سالم، نوشیدن آب، ترک سیگار، ورزش و استفاده منظم از عینک آفتابی.

 

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.