هزینه عمل مجرای اشکی
یکی از عوامل انسداد مجرای اشکی مادرزادی مخصوصا در نوزادان، وجود غشایی در مجرای اشکی قسمتی از بینی است که به آن هاسنر گفته میشود. اگر پس از گذشت یک سال و با درمانهایی مانند ماساژ مجرای اشک به همراه آنتیبیوتیک این مشکل رفع نشود، باید مجرای اشکی لولهگذاری یا میل زده شود. در ادامه سعی داریم به بررسی عوامل موثر بر هزینه عمل مجرای اشکی بپردازیم، پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
عمل مجرای اشکی و ناگفتههای آن
عمل جراحی مجرای اشکی یکی از انواع عمل سرپایی است و در صورتی انجام میشود که مجرای اشک شخص مسدود شده باشد. این عمل آنقدر ساده نیست که آن را نادیده بگیرید و آنقدر هم دشوار نیست که بیمار و پزشک معالج را به چالش بکشد. معمولا دلیل مسدود شدن مجرای اشک مشخص نیست، اما دلیل احتمالی ایجاد آن میتواند شامل موارد زیر باشد:
§ مشکلات مادرزادی
§ ایجاد التهاب شدید در سینوس
§ تاثیرات منفی ناشی از وجود تومور
§ وارد آمدن ضربه به بینی
§ ورم کردن ملتحمه
چرا انجام عمل مجزای اشکی لازم است؟
یکی از راههای تخلیه مواد داخلی بدن، خروج اشک از مجرای اشکی است؛ بنابراین مسدود شدن آن باعث ایجاد مشکلاتی در افراد میشود که با علائم زیر بروز میکند:
ü ریزش بیشازحد اشک در 6 تا 8 ماهگی نوزاد
ü مشاهده علائم عفونت
ü ظهور و ناپدید شدن مکرر عفونت چشم
چه عواملی در هزینه آزمایش تشخیصی انسداد مجرای چشم تاثیر دارند؟
چند روش برای آزمایش مجرای چشم وجود دارد که هر کدام هزینه متفاوتی به دنبال دارند. هر چه آزمایش پیچیدهتر باشد، باید هزینه بیشتری برای انجام آن پرداخت کنید.
ü اولین و سادهترین روش برای انجام این کار تست سرعت خروج اشک از مجرای اشک شما است. برای انجام آنیک قطره رنگی مخصوص چشم داخل هریک از چشمهای شما ریخته میشود. پس از گذشت حدود 5 دقیقه رنگ موجود داخل چشمها موردبررسی قرار میگیرند. اگر درصد زیادی از رنگ همچنان در چشم شما وجود داشته باشد، احتمال مسدود شدن مجرای اشک وجود دارد.
ü در روش بعدی از نوعی محلول نمکی برای شستشو و بررسی باز بودن مجرای اشکی استفاده میشود. در این آزمایش ممکن است نوعی ابزار بسیار باریک برای بررسی مجرای اشک به کار گرفته شود. در مواردی دیده شده که این عمل باعث باز شدن مجرای اشک شده است.
ü در روش آخر که پرهزینهتر از روشهای قبل است، از عکسبرداری استفاده میشود. برای انجام این عمل ابتدا یک رنگ کنتراست از راه مجرای تخلیه اشک عبور میدهند. سپس اشعه ایکس برای تصویربرداری مورداستفاده قرار میگیرد. این تصویربرداری به دو روش توپوگرافی کامپیوتری یا (CT) و عکسبرداری رزونانس مغناطیسی یا (MRI) انجام میشود. با عکسبرداری در کنار تشخیص باز یا مسدود بودن مجرای اشک، محل دقیق و علت انسداد آن مشخص میشود.
در عمل مجرای اشک چه اتفاقی رخ میدهد؟
داکریوسیستورینوستومی (DCR) به جراحیهایی گفته میشود که با استفاده از آنها مجرای اشکی مسدود شده را باز میکنند. نحوه عمل و هزینه عمل مجرای اشکی متفاوت است؛ بهعنوانمثال یک نوزاد بدون بیهوشی تحت انجام چنین عملی قرار میگیرد. کودکان بزرگتر باید در بیمارستان و در زمان خواب مورد معالجه قرار بگیرند. این موارد در تعیین هزینه بسیار موثرند. روش باز کردن انسداد نیز یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین هزینه عمل جراحی است که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
پروب با وسیله فلزی
این روش برای تست مسدود بودن مجرا نیز استفاده میشود. پزشک متخصص وسیله فلزی باریک را بهآرامی از مجرای اشک رد میکند تا باز شود، سپس با استفاده از آب استریل شستشو داده میشود. حال دوباره مجرا را بررسی میکنند تا از باز بودن آن اطمینان حاصل کنند. این روش یکی از کم هزینهترین و متداولترین روشها است که در اکثر موارد با انجام آن مشکل مجرای چشم رفع خواهد شد.
لولهگذاری
چشمپزشک یک لوله سیلیکونی را در مجرای اشک بیماری جایگذاری میکند تا باعث کشیده شدن مجرای اشکی شود. این لوله باید به مدت 3 الی 6 ماه همانجا قرار گیرد. سپس طی یک عمل سرپایی دیگر توسط پزشک در مطب یا بیمارستان برداشته میشود.
انبساط مجرا بهوسیله بالن
در این روش پزشک متخصص یک بالن را در مجرای اشک فرد قرار داده و مقداری محلول استریل شده درون آن میریزد. این محلول باعث باد شدن بالن میشود و در اثر انبساط حاصله مجرای اشکی باز میشود.
روش خارجی
در روش خارجی جراح اکولوپلاستی یک برش در پوست ایجاد میکند. این برش از ناحیه زیر چشم آغاز شده و تا کنار بینی کشیده میشود. در مرحله بعد در قسمت خاصی از استخوان بینی یک حفره ایجاد میشود. حفره ذکرشده مجرای کیسه اشک و حفره بینی فرد را به یکدیگر متصل میکند. به این روش مجرای اشک باز گفته میشود.
روش آندوسکوپی
طی این روش که کم تهاجمی است دو پزشک متخصص همکاری میکنند. ابتدا جراح سینوس با کمک آندوسکوپی در استخوان بینی فرد یک حفره ایجاد میکند؛ این نقطه دقیقا روی کیسه اشک قرار دارد. مانند روش قبل این حفره یک فضا بین کیسه اشک و سوراخ بینی ایجاد میکند. در مرحله آخر بهمنظور اینکه حفره بسته نشود، یک لوله کوچک توسط جراح پلاستیک در آنجا قرار میدهد.
پس از اینکه با هر یک از روشهای ذکرشده جراحی انجام گرفت، جهت کاهش التهاب ایجادشده و جلوگیری از بروز عفونت، پزشک اسپری و قطره برای بیمار تجویز میکند.
هزینه عمل مجرای اشکی تحت تاثیر چه عواملی قرار میگیرد؟
شرایط متعددی در تعیین هزینه چنین عملهایی موثر است که در ادامه به بررسی هریک از آنها خواهیم پرداخت.
§ نوع عمل جراحی که روی فرد انجام میشود بخش مهمی از تعیین هزینه را به خود اختصاص میدهد که با توجه به میزان پیچیدگی و سختی عمل تعیین میشود.
§ یکی دیگر از عوامل موثر در میزان هزینه جراحی دستمزد پزشک است که باتوجه به تخصص و میزان سابقه آن مشخص خواهد شد.
§ به دلیل اینکه این عمل تحت پوشش بیمه قرار دارد، درصورتیکه بیمار تحت پوشش بیمه درمانی باشد، بین 10 تا 50 درصد از هزینه جراحی را بیمه پرداخت میکند. هزینههایی چون ویزیت پزشک و دارو تحت پوشش قرار نمیگیرد. البته نوع بیمه نیز بسیار مهم است؛ زیرا برخی بیمهها درصد بیشتری از هزینه را متقبل میشوند.
§ نوع داروهای تجویزشده و کارخانه تولیدکننده آنها نیز در هزینه درمان اختلاف ایجاد میکنند.
§ تعداد روزهایی که فرد در بیمارستان بستری میشود نیز در بالا رفتن هزینه وی موثر است.
§ محلی که برای انجام عمل انتخاب میکنید بسیار مهم است. اگر در بیمارستانها یا کلینیکهای دولتی جراحی موردنظر را انجام دهید، نیازی به پرداخت هزینه بالا ندارید. همچنین اگر قصد انجام این جراحی را در مطب پزشک یا بیمارستان خصوصی دارید، با توجه به امکانات، شرایط و تمیز بودن محیط، هزینه بیشتری باید پرداخت کنید.
§ اگر فرد، بیماری یا مشکل خاصی داشته باشد که نیازمند مراقبت ویژه باشد، باید برای انجام عمل و بستری شدن هزینه بیشتری پرداخت کند.
§ استفاده از بیحسی موضعی و بیهوشی نیز از دیگر عوامل موثر در تعیین هزینه عمل جراحی است.
جمعبندی
در این مطالب سعی کردیم به بررسی هزینه عمل مجرای اشکی و نکات مهم آن بپردازیم. همانگونه که ذکر شد یکی از عوامل انسداد مجرای اشکی مادرزادی مخصوصا در نوزادان، وجود غشایی در مجرای اشکی قسمتی از بینی است که به آن هاسنر گفته میشود. عوامل مختلفی در میزان هزینه جراحی تاثیر دارند که شامل نوع عمل جراحی، دستمزد پزشک، مکان انجام جراحی، بیمه، داروهای تجویزی و... را نام برد.
سوالات متداول
1. انجام عمل جراحی چقدر طول میکشد؟
درصورتیکه عمل شما سرپایی انجام شود مدت زمان انجام این جراحی 10 دقیقه خواهد بود.
2. آیا پس از انجام عمل بستری میشویم؟
در بیشتر موارد بیمار در همان روز عمل مرخص میشود، اما بهطورکلی ترخیص بیمار به وضعیت جسمانی او و تشخیص پزشک بستگی دارد.
3. آیا این نوع جراحی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد؟
بله و با توجه به نوع بیمه میزان هزینه جراحی کاهش خواهد یافت.
مهدی علیزاده 09021999131۱۱ دی ۱۳۴۸
مشکل مجرای اشکی و اینکی بیدون عمل جراحی امکان دارد و اگر جراحی شود چند هزینه دارد برای بیمار آزاد ممنون
دکترعینک۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام وقت بخیرخیر امکان نداره