راهنمای انتخاب عینک طبی
انتخاب فریم عینک طبی انتخابی مهم و گاه حساس است. عینک به عنوان ابزار اصلاح دید، روی صورت و چشمهای شما قرار میگیرد. بخشهایی که سلامت و زیبایی آنها اهمیتی فراوان دارد. دکترعینک در این بخش به شما کمک میکند اصول انتخاب عینک طبی مناسب را بشناسید.
راهنمای انتخاب عینک طبی بر اساس فرم صورت
صورتها مدلهای گوناگونی دارند اما بیشتر آنها را میتوان در چند دسته مشخص قرار داد. فریمها نیز در مدلهای گوناگون و متنوعی طراحی و ساخته میشوند. با این حال نمیتوان هر فریم را برای تمام انواع صورت به کار برد یا برای یک فرم مشخص صورت، از همه فریمها استفاده کرد. شرط اول در انتخاب عینک مناسب صورت، رعایت اصل تضاد است. با انواع صورتها و فریمهای مناسب برای آنها آشنا شوید:
صورتهای گرد: به صورتهایی گفته میشود که طول و عرضشان باهم برابر است و خطوطشان منحنی و بدون زاویه است. عینک مناسب برای صورت گرد میتواند عینکهای مستطیلی، گربهای یا چند ضلعی و ترجیحا دارای فریم ظریف باشد.
صورتهای مربعی: نوعی دیگر از صورتها با طول و عرض برابر اما زاویهدار هستند. این صورتها مربعی شمرده میشوند. فریمهای گرد، بیضی و چشمگربهای، عینک مناسب صورت مربعی هستند.
صورتهای بیضی: صورتهای بیضی دارای خطوط منحنی و بدون زاویه هستند اما طول این صورتها از عرض بیشتر است. عینک مناسب صورتهای بیضی با فریمهای بزرگ و پهن و البته زاویهدار توصیه میشود.
صورت مستطیلی: در صورتهای مستطیلی طول بیشتر از عرض و صورت دارای زاویه است. فریمهای گرد و بیضی، نیمفریم و همچنین فریمهای پهن وبزرگ، عینک مناسب صورت مستطیلی دانسته میشوند.
صورت لوزی: مدلهای عینک آفتابی گربهای، گرد، بیضی و خلبانی برای این فرم صورت توصیه میشود.
صورت قلبی: منظور از فرم قلبی صورتی است که پیشانی و گونهها در آن عریضتر و چانه باریک و ظریف باشد. برای صورت قلبی عینک آفتابی به جز عینک بیضی و گربهای میتوان از سایر مدلهای عینک استفاده کرد.
تناسب عینک با رنگ پوست و مو
اگر رنگ فریم عینک خود را متناسب با رنگ پوست و موی خود انتخاب کنید، استایل جذابتری پیدا خواهید کرد. رنگ پوست به دو دسته گرم و سرد تقسیم میشود. پوستهای گرم دارای تناژ زرد یا سبز هستند اما تناژ پوستهای سرد متمایل به صورتی یا آبی است. برخی افراد ویژگی هر دو دسته را باهم دارند و رنگ پوستشان تقریبا خنثی محسوب میشود.
پوست روشن با تناژ گرم: برای پوستهای روشن که تهرنگ زرد یا سبز دارند، از فریمهای دارای رنگ خنثی یا تیره استفاده میشود. رنگهای قهوهای، قرمز، بنفش یا پلنگی برای این پوستها مناسب است.
پوست روشن با تناژ سرد: پوستهای سفید دارای ته رنگ صورتی یا آبی در این دسته هستند. رنگ مناسب فریم برای این پوستها آبی، صورتی و بژ است. اما تا میتوانید از رنگهای سبز، زرد و طلایی پرهیز کنید.
پوست با درجه روشنی متوسط و تناژ گرم: باید از رنگهای سرد و نیز فریمهای پلنگی اجتناب کرد. برای این پوستها رنگهای قهوهای روشن و خاکی توصیه میشود.
پوست با درجه روشنی متوسط و تناژ سرد: برای افرادی با این رنگ پوست میتوان از رنگهای آبی، قرمز و بنفش و نیز مشکی و توسی استفاده کرد.
پوست تیره با تناژ گرم: افرادی که آنها را اصطلاحا سبزه میدانیم، در این دسته قرار دارند. برای این افراد رنگ فریم طلایی و قهوهای تیره توصیه میشود. همچنین میتوانند از رنگهای پلنگی و لاکپشتی استفاده کنند.
پوست تیره با تناژ سرد: برای این رنگ پوست فریمهایی با تم رنگ آبی تیره مناسبترین است. همچنین رنگهای سبز-آبی، خاکستری و دودی توصیه میشود.
انواع جنس عینک و مزایا و معایب
توجه به جنس فریم عینک از چند نظر اهمیت دارد:
- وزن
- آلرژیزایی
- رنگبندی
- استحکام
- زیبایی
برای خرید مناسبتر باید ببینیم فریمهای گوناگون از چه جنسهایی ساخته میشوند و چه ویژگیهایی دارند.
کائوچو: نوعی از فریمهای پلاستیکی است که جنس سبک اما نسبتا مقاومی دارد. این نوع فریم معمولا با ساختار ضخیم و در رنگهای تیره ساخته میشود. بنابراین مناسب افرادی است که دوست دارند عینک به چهرهشان جلوهای شاخص بدهد.
فلز: فریمهای فلزی مقاومترین جنس را دارند. یکی از ویژگیهای مهم فلز این است که میتوان با آن فریمهایی بینهایت ظریف ساخت.
تیتانیوم: فریم تیتانیوم نوعی از فریمهای فلزی است که هم ضدزنگ و هم انعطافپذیر است. ویژگی خاص فریم تیتانیوم سبکی بسیار آن است.
علاوه بر این سه مورد، فریمهایی نیز از جنسهای خاص چوب یا چرم ساخته میشود که هواداران خاص خود را دارد.
درجه بندی و سایزبندیهای دکترعینک
در فروشگاه اینترنتی دکترعینک میتوانید عینکها را با سه درجهبندی اورجعینک، هایعینک و اکوعینک تهیه کنید.
اورجعینک: محصولات اورجینال با بهترین کیفیت.
هایعینک: محصولاتی با 70 درصد کیفیت و بین 20 تا 30 درصد قیمت اورجعینکها.
اکوعینک: عینکهای اقتصادی با کیفیت خوب و قیمت مناسب.
خوب است پیش از انتخاب و خرید به سایزبندی محصولات دکترعینک نیز توجه داشته باشید:
عینکهای ایکسلارج (XL): مناسب برای صورتهای پهن.
عینکهای لارج (L): سایز معمول و استاندارد عینکها ( با عرض بین 120 تا 140 میلی متر برای عینک آفتابی و عرض بین 115 تا 135 میلی متر برای عینک طبی)
عینکهای مدیوم (M): مناسب برای صورتهای ظریف ومینیاتوری.
عینکهای اسمال (S): مناسب برای کودکان و نوجوانان.
عوامل موثر روی قیمت عینک طبی
در انتهای راهنمای انتخاب عینک طبی فاکتورهای موثر روی قیمت این عینکها را بررسی میکنیم. یکی از مهمترین عوامل موثر روی قیمت عینک، برند آن است. بدون شک هر چه برند معتبرتر و حرفهایتر باشد، محصولات آن از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
فریم عینک نیز نکته دیگری است که باید به آن توجه کرد. معمولا فریمهای فلزی و تیتانیومی به دلیل استحکام بالاتر و وزن کمتر قیمت بیشتری هم دارند.
جنس لنز عینک طبی نیز روی قیمت نهایی موثر است. عدسیهایی با لنزهای نازکتر و مقاومتر قیمت بالاتری دارند. همچنین برخی ویژگیها همچون ضدخش، ضدبازتاب، آبگریزی و... روی هزینه شما برای عینک طبی موثر هستند.