#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

هر آنچه باید در رابطه با تاری دید بدانید! - دکترعینک

هر آنچه باید در رابطه با تاری دید بدانید!

آیا سعی می‌کنید با چندین بار پلک زدن یا مالیدن چشم‌ها اشیا را واضح‌تر ببینید؟ تاری دید ممکن است به‌صورت موقت یا دائمی رخ دهد؛ این عارضه گاهی از بدو تولد با ما همراه است و گاهی نیز با گذشت زمان و در اثر شرایط و بیماری‌های مختلف روی می‌دهد. اما مهم‌ترین عوامل تار شدن دید ما چیست؟

شاید زمان آن رسیده که از یک عینک برای رفع تاری چشم خود استفاده کنید یا حتی با عمل لیزیک برای همیشه از شر آن خلاص شوید. در رابطه با سایر روش‌های درمان تاری چشم چه می‌دانید؟ اصلاً چه زمانی این عارضه جدی است و باید نزد پزشک مراجعه کرد؟

اگر شما یا یکی از اطرافیانتان دچار تاری چشم‌ها شده‌اید، ادامه مطلب را از دست ندهید. ما علل بروز این عارضه و راهکارهای درمانی آن را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

تاری دید

تاری دید چیست؟

پیش از پرداختن به هر موضوع دیگری باید بدانیم که اصلاً منظور از تار شدن دید چیست؟ تاری دید به معنای از دست دادن وضوح و شفافیت دید است که باعث می‌شود اجسام تار و ناواضح به نظر برسند.

این عارضه ممکن است هر دو چشم یا تنها یک چشم را درگیر کند. این معضل ممکن است که علامت یک بیماری جدی باشد؛ به‌خصوص زمانی که به‌طور ناگهانی شاهد وقوع آن باشیم.

زمانی که تاری دید به‌صورت تدریجی رخ دهد، به احتمال قوی با مشکل بینایی مواجه هستید. با این حال اگر به‌صورت ناگهانی شاهد بروز این اتفاق باشیم، بهتر است که در اسرع وقت نزد پزشک مراجعه کنیم و فرصت را برای درمان از دست ندهیم.

ما علل مختلف تاری چشم‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با این حال پیشنهاد می‌کنیم که برای مطلع شدن از اینکه تاری چشم شما به چه علت روی داده است، حتماً نزد پزشک متخصص مراجعه کنید و از او مشورت بخواهید.

دلایل تاری دید

تار شدن دید به‌صورت ناگهانی به‌طور معمول در اثر یک رویداد خاص مانند پارگی یا آسیب دیدن شبکیه چشم اتفاق می‌افتد. با این حال این معضل ممکن است مربوط به سایر بیماری‌های چشمی مانند دوبینی یا فوتوفوبیا (حساسیت به نور) باشد. اگر به‌طور ناگهانی تار شدن چشم‌ها را تجربه کردید، شاید یکی از عوامل زیر علت آن باشد.

خستگی چشم‌ها

یکی از دلائل رایج تار شدن ناگهانی چشم‌ها، خستگی بیش از حد چشم است. به‌خصوص زمانی که به‌مدت طولانی به صفحه‌های نمایش خیره می‌شوید یا از لوازم و دستگاه‌های الکترونیک استفاده می‌کنید، احتمال تاری چشم‌ها افزایش پیدا می‌کند.

دوربینی (هایپروپیا)

افرادی که دچار دوربینی هستند، اشیای نزدیک‌تر را تار مشاهده می‌کنند. دلیل این امر نیز عدم توانایی چشم برای تمرکز روی اشیای نزدیک است. در این حالت فرد این امکان را دارد که شی مورد نظر را به‌طور شفاف در فاصله‌ای دورتر ببیند، اما همان شی در فاصله نزدیک‌تر کمی ناواضح به نظر می‌رسد.

دوربینی چشم به کمک عینک و لنزها قابل اصلاح است و حتی گاهی جراحی به رفع این معضل کمک می‌کند.

نزدیک بینی (مایوپیا)

نزدیک بینی یکی از عیوب انکساری چشم است و در این حالت یکی از چشم‌ها یا هر دوی آنها قادر به تشخیص اجسامی که در فاصله دورتر قرار گرفته‌اند، نیستند و اجسام تار به نظر می‌رسند.

اصلاح این ناهنجاری نیز به کمک عینک یا لنز امکان‌پذیر است. حتی امکان انتخاب جراحی به‌عنوان راه‌حلی دائمی را نیز خواهید داشت.

آستیگماتیسم

واژه آستیگاتیسم ممکن است بارها به گوش شما خورده باشد. این عارضه منجر به تاری دید در تمام فواصل می‌شود. آستیگاتیسم معمولاً به‌دلیل سطح ناهموار قرنیه چشم اتفاق می‌افتد؛ به این ترتیب که اجازه نمی‌دهد اشعه‌های نور روی شبکیه چشم در یک نقطه متمرکز شوند.

به همین خاطر است که اجسام تار و ناواضح به نظر می‌رسند و فرقی نمی‌کند که اشیا در چه فاصله‌ای از شما قرار گرفته باشند.

پیرچشمی

تاری دید

پیرچشمی یک بیماری خاص چشم است که معمولاً در اثر افزایش سن اتفاق می‌افتد. در اثر این عارضه اشیایی که در فاصله نزدیک قرار گرفته‌اند، تار و غیرشفاف به نظر می‌رسند. این بیماری معمولاً از سن ۴۰ سالگی به بعد به سراغ ما می‌آید.

دلیل پیرچشمی را باید عدم توانایی چشم برای تمرکز روی اجسام نزدیک دانست که البته سفت شدن عدسی چشم نیز در بروز آن بی‌تاثیر نیست. پیرچشمی شباهت زیادی به دوربینی دارد.

بیماری آب مروارید

تار شدن تصویر، وجود لکه‌ای در دید شما یا مشاهده هاله و تابش خیره‌کننده در شب نشانه‌هایی از بیماری آب مروارید هستند. اگر به موقع برای درمان آب مروارید اقدام نکنید، تاری دید ادامه پیدا کرده و حتی ممکن است سبب نابینایی شود. جراحی آب مروارید ساده‌ترین روش بازیابی دید طبیعی چشم هاست.

سندروم خشکی چشم

تاری دید

سندروم خشکی چشم تأثیرات مخربی بر چشم‌ها دارد. تاری دید یکی از اصلی‌ترین عوارض خشکی چشم به حساب می‌آید. یکی از روش‌های ساده برای رهایی از این معضل استفاده از قطره اشک مصنوعی است.

با این حال در موارد حادتر به داروهای خاص برای رفع این عارضه نیاز خواهید داشت تا چشم به حالت اولیه خود بازگردد.

تاری دید در اثر استفاده از لنز

اگرچه لنزهای تماسی گزینه‌ای ایده‌آل برای رهایی از عینک به حساب می‌آیند، استفاده طولانی مدت از آن‌ها عوارض خاص خود را به دنبال دارد. در اثر استفاده طولانی مدت از لنزها پروتئین‌ها و سایر ذرات اشک آور روی لنزها تجمع پیدا می‌کنند. این موضوع احتمال عفونت چشم‌ها را افزایش می‌دهد و سبب تار شدن چشم‌ها می‌شود.

بیماری دیابت

شاید عجیب باشد، اما دیابت شایع‌ترین علت تاری دید است. افزایش سطح قند خون در بدن ارتباط مستقیمی با بیماری‌‌های آب مروارید و تار شدن چشم‌ها دارد. چنانچه به بیماری دیابت مبتلا هستید و با تار شدن ناگهانی چشم‌های خود مواجه شدید، حتماً نزد پزشک مراجعه کنید.

تغییرات دید خود را برای پزشک شرح دهید که از این طریق از بروز سایر مشکلات و بیماری‌های چشمی پیشگیری شود.

بارداری

تاری دید

به‌طور کلی بارداری با حات تهوع صبحگاهی، تورم پا، یبوست و کمردرد همراه است، اما نوسانات هورمونی در بدن گاهی منجر به تار شدن چشم‌ها می‌شود. با این حال تاری چشم‌ها بعد از پایان دوره بارداری به حالت عادی خود باز می‌گردد. اما اگر از مشکلات بینایی جدی رنج می‌برید، حتماً نزد پزشک متخصص مراجعه کنید.

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS )

تاری دید

تاری دید از جمله علائم اولیه بیماری ‌ام اس است. این بیماری سبب ایجاد التهاب در عصب بینایی می‌شود؛ عصبی که چشم را به مغز ربط می‌دهد. این امر سبب بروز بیماری به نام نوریت بینایی می‌شود.

تار شدن تصاویر، عدم تشخیص رنگ‌ها و احساس درد در ناحیه چشم از دیگر علائم این بیماری به حساب می‌آید. نوریت بینایی به این معنی نیست که فرد به ‌ام اس مبتلا شده باشد. با این حال بهتر است که این موضوع با پزشک در میان گذاشته شود. پزشک با تجویز داروهایی به فرد کمک می‌کند که روند بهبودی را سریع‌تر طی کند.

بیماری پارکینسون

تار شدن دید اولین نشانه بیماری پارکینسون نیست، اما پیشرفت این بیماری بر بینایی فرد تأثیر می‌گذارد. در این حالت فرد برای دیدن اجسام نیاز به تمرکز بالایی دارد و به همین خاطر به چشم‌ها فشار می‌آورد.

میگرن

اگر تا به حال میگرن را تجربه کرده باشید، خوب می‌دانید که این عارضه چیزی بیش از یک سردرد وحشتناک است. البته میگرن گاه با علائم دیگری نیز همراه است که از جمله آنها می‌توان به حساسیت به نور و تاری دید اشاره کرد.

این امکان وجود دارد که حتی این علائم را پیش از میگرن تجربه کنید. البته در موارد شدیدتر میگرن بر بینایی فرد تأثیر چشمگیرتری می‌گذارد و در این زمان مراجعه نزد پزشک متخصص الزامی است.

روش‌های درمان تاری دید

حال که با دلایل تار شدن دید آشنا شدیم، نوبت آن است راهکارهای درمانی پیش رو را نیز بشناسیم. برای درمان تاری دید در وهله اول باید بدانیم که چه علتی باعث تاری دید شده است.

استفاده از عینک و لنز

تاری دید

عیوب انکساری مانند دروبینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم را می‌توان با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی برطرف کرد. البته استفاده از لنزهای تماسی گزینه بهتری به نظر می‌رسد، با این حال حفظ بهداشت آن کمی دشوار است. از طرفی استفاده طولانی مدت از لنزهای تماسی توصیه نمی‌شود.

جراحی چشم‌ها

اگر به دنبال راهکاری دائمی و درمان سریع تاری دید هستید، جراحی لیزیک چشم گزینه‌ای ایده‌آل برای شما خواهد بود. این جراحی یک روش سریع و بدون درد است که نه تنها بینایی را بهبود می‌بخشد، بلکه نتایج حاصل از آن برای مدت طولانی تری باقی می‌ماند. البته تاری دید بعد از عمل فمتولیزیک عادی است و بعد از مدت کوتاهی رفع می‌شود.

رفع تاری در اثر سایر بیماری‌ها

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، تاری دید ممکن است در اثر بیماری‌های مختلفی مانند دیابت ایجاد شود. در این حالت مصرف داروها به کنترل این عارضه کمک خواهد کرد. مطمئن شوید که به چشم‌های خود فشار زیادی را وارد نمی‌کنید و سعی کنید تا جای ممکن چشمان خود را خسته نکنید.

خواب کافی و اطمینان از خشک نشدن چشم‌ها از دیگر راهکارهایی است که از تار شدن چشم‌ها پیشگیری می‌کند.

درمان خانگی تاری دید

اگرچه مراجعه نزد پزشک برای درمان تار شدن دید از اهمیت بالایی برخوردار است و ما را از عواقب جبران‌ناپذیر حفظ می‌کند، اما گاهی درمان‌های خانگی نیز در رفع این عارضه مؤثر هستند.

ورزش چشم

در اغلب موارد تاری دید به‌دلیل افزایش سن رخ می‌دهد، به همین خاطر تمرینات چشم را باید پیش از مواجه شدن با بیماری‌های چشم، جدی گرفت. این تمرینات ساده به سلامت چشم‌ها و حفظ بینایی کمک می‌کند.

چرخاندن چشم‌ها در جهت عقربه‌های ساعت و درخلاف جهت آن توصیه می‌شود. حتی بهتر است این تمرین را با پلک بسته انجام دهید. یک قلم را در دست بگیرید و روی آن تمرکز کنید. این تمرین به رفع تاری دید کمک می‌کند.

استراحت و ریکاوری

 

تاری دیدچشم انسان حساس است و بیشتر از هر عضو دیگری از بدن به استراحت نیاز دارد. استراحت کافی چشم‌ها در طول روز، بینایی را بهبود می‌بخشد.

1.خوابیدن به‌اندازه کافی یکی از نکاتی است که برای مراقبت از چشم‌ها باید به خاطر داشته باشید. ۸ ساعت خواب در طول روز به چشم‌ها فرصت استراحت را می‌دهد؛

2.اگر از تاری دید رنج می‌برید، بهتر است که در محل کار یک ساعت را به استراحت چشم‌های خود اختصاص دهید؛

3.اگر با صفحه کامپیوتر کار می‌کنید، هر ۵۰ دقیقه به‌مدت ۱۰ دقیقه به چشم‌های خود استراحت دهید؛

4.برای استراحت چشم‌ها یک حلقه خیار را روی آن قرار دهید. این کار به آرامش چشم‌ها کمک می‌کند.

دوری از محرک‌ها

شناسایی محرک‌هایی بر تاری چشم‌ها تأثیر می‌گذارند، نقش مهمی در رفع تاری دید دارد. اضطراب، استرس، میگرن و برخی موارد دیگر از محرک‌های تار شدن دید به حساب می‌آیند.

اجتناب و دوری از این عوامل نقش مهمی در برطرف شدن تاری چشم‌ها دارد. در نهایت مدیریت استرس و اضطراب به شما کمک می‌کند که به بینایی خود آسیبی وارد نکنید.

چه زمانی برای تاری دید باید به پزشک مراجعه کنید؟

در صورت تغییر ناگهانی در بینایی، درد چشم، کاهش دید و سایر شرایط خاص فوراً نزد پزشک مراجعه کرده و از او کمک بخواهید. هرگز بدون مشورت پزشک اقدام به استفاده از داروهای چشم نکنید.

با مراجعه نزد پزشک با سؤالاتی مواجه خواهید شد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:

1.چه مدت زمان است که تاری چشم‌ها را تجربه می‌کنید؟

2.آیا علائم مرتبط دیگری با تاری ناگهانی دید دارید؟

3.آیا صدمه‌ای به ناحیه چشم وارد شده است؟

4.آیا در حال حاضر داروی خاصی مصرف می‌کنید؟

به محض اینکه علت تاری دید تشخیص داده شد، برنامه درمانی خود را پیگیری کنید تا خطر مشکلات بینایی به حداقل برسد.

سؤالات متداول

1.آیا تاری دید خود به خود برطرف می‌شود؟

اگر تاری دید را تجربه می‌کنید، ممکن است به‌علت افزایش سن نیاز به عینک یا لنز جدید داشته باشید. با این حال این احتمال وجود دارد که تار شدن چشم‌ها نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر نیز باشد. البته راهکارهای درمانی مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها بهره‌مند شوید.

1.چرا چشم‌های من بعد از نگاه کردن به گوشی تلفن تار می‌شود؟

افزایش تعامل با نمایشگرهای دیجیتال منجر به سندرومی به نام سندروم بینایی کامپیوتری (CVS) می‌شود که مشکلات بینایی خاص خود را به دنبال دارد. برخی از این علائم تاری دید، خسته شدن چشم‌ها، سردرد و خشکی چشم است.

3.آیا تار شدن دید عارضه‌ای جدی است؟

تاری دید با علائمی مانند سردرد، درد چشم و دیده شدن هاله‌ای اطراف روشنایی همراه است. در هر حال اگر این عارضه درمان نشود، در شرایط حاد منجر به از دست رفتن بینایی خواهد شد.

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.