#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

علت قوز قرنیه چیست؟ بررسی و دلایل آن - دکترعینک

علت قوز قرنیه چیست؟ بررسی و دلایل آن

قوز قرنیه یکی از بیماری‌های چشمی است که باعث نازک شدن قرنیه می‌شود. این بیماری علاوه بر نازک کردن قرنیه چشم آن را دچار انحراف نیز می‌کند و باعث اختلال در بینایی می‌شود. موضوعی که قرار است در این مقاله مورد بررسی قرار دهیم، مربوط به علت قوز قرنیه است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که درباره این بیماری کنجکاوید و قصد آشنا شدن با علل آن را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را تا انتها دنبال کنید و از نکات مفید آن بهره‌مند شوید.

سابقه خانوادگی؛ یکی از علت قوز قرنیه

یکی از دلایل اصلی بیماری قوز قرنیه داشتن سابقه خانوادگی و به ارث رسیدن این بیماری است. مشاهده‌ها نشان می‌دهند که اگر در خانواده‌ای یکی از افراد آن مبتلا به قوز قرنیه باشد، احتمال ابتلای سایر افراد خانواده نیز به این بیماری وجود دارد. بنابراین توصیه می‌شود که والدین کودکان خود را از سن ۱۰ سالگی به بعد به طور منظم برای معاینه نزد چشم پزشک ببرند که قوز قرنیه تشخیص داده شود.

بیماری قوز قرنیه به دلیل سابقه خانوادگی

 قوز قرنیه به دلیل بیماری‌های خاص

گاهی‌اوقات قوز قرنیه به دلیل بیماری‌های دیگری به وجود می‌آید. این بیماری‌ها معمولا مادرزادی هستند و فرد را از کودکی درگیر می‌کنند. مثلا بیماری‌هایی مانند سندرم داون و سندرم اهلرز از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است باعث قوز قرنیه در سنین پایین یا پس از ۳۰ سالگی شوند.

التهاب و حساسیت یکی از علت قوز قرنیه

اغلب اوقات مشکلات چشمی مانند قوز قرنیه به دلیل عواملی مانند التهاب شدید چشم‌ها یا آلرژی به وجود می‌آیند. مثلا بیماری آسم یکی از عارضه‌هایی است که عوارضی مانند التهاب چشم را به دنبال دارد. در چنین وضعیتی بافت داخلی چشم‌ها بسیار حساس می‌شود و ممکن است به مشکلاتی مانند قوز قرنیه دچار شود. بنابراین افرادی که سابقه بیماری‌های تنفسی یا آلرژی را دارند، باید به طور منظم از داروهای ضد آلرژی استفاده کنند.

تاثیر نژاد و مالش چشم‌ها

پزشکان معتقد هستند که یکی از مواردی که باعث تشدید قوز قرنیه می‌شود و امکان ابتلا به این عارضه را افزایش می‌دهد، مالش چشم‌ها است. این عمل به مرور زمان باعث تضعیف قرنیه چشم شده و فرد را به بیماری قوز قرنیه دچار می‌کند. همچنین مطالعات نشان می‌دهند که نوع نژاد افراد نیز با بیماری‌هایی مانند قوز قرنیه ارتباط مستقیمی دارد. مثلا سیاه پوستان بیشتر از افراد دیگر امکان دارد به این بیماری مبتلا شوند.

علائم بیماری قوز قرنیه

قوز قرنیه معمولا علائمی دارد که با مشاهده آن‌ها باید هرچه سریع‌تر به درمان اقدام کرد. این علائم عبارتند از:

1.تاری دید؛

2.ضعیف شدن چشم‌ها و به وجود آمدن مشکلاتی مانند نزدیک بینی و دوربینی؛

3.مشاهده‌های هاله‌های نور در محیط اطراف؛

4.مشاهده غبار و لکه‌هایی سیاه و سفید در محیط اطراف.

نشانه‌ها بالا به نوعی هشدار محسوب می‌شوند که در صورت مشاهده آن‌ها باید هرچه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه شود. این نکته فراموش نشود که درمان سریع از بروز عوارض جلوگیری می‌کند.

قوز قرنیه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

از آنجایی که قوز قرنیه علائم خاصی ندارد، ممکن است افراد گمان کنند که چشمشان ضعیف شده است و اطلاعی از بیماری قوز قرنیه نداشته باشند. بنابراین توصیه می‌شود که تمام افراد سالیانه نزد چشم پزشک بروند و معاینه شوند. چشم پزشک از طریق توپوگرافی از قرنیه افراد عکس برداری می‌کند و اندازه گیری‌های لازم را انجام می‌دهد. بنابراین تشخیص این بیماری تنها به وسیله چشم پزشک امکان‌پذیر است.

تشخیص بیماری قوز قرنیه

درمان بیماری قوز قرنیه

اولین روش درمان، استفاده از عینک مخصوص درمان بیماری قوز قرنیه است. استفاده از این عینک‌ها به مرور باعث ترمیم قرنیه می‌شود و اختلالات ناشی از قوز قرنیه را برطرف خواهد کرد. روش درمانی دیگر پیوند کلاژن به قرنیه است. پزشک در این روش ابزاری را در زیر قرنیه قرار می‌دهد که این ابزار به مرور زمان قوز قرنیه را برطرف می‌کند و باعث صاف شدن سطح قرنیه خواهد شد.

درمان قوز قرنیه با عمل جراحی

زمانی که علت قوز قرنیه بیماری‌های خاص باشد و بیماری قوز قرنیه به دلیل عدم اقدام به درمان فوری پیشرفت کرده باشد، درمان تنها به وسیله جراحی امکان‌پذیر است. چشم پزشک معمولا این جراحی را از طریق پیوند قرنیه و قرار دادن لنز مخصوص در چشم‌ها انجام می‌دهد. این جراحی معمولا ۹۰ درصد با موفقیت انجام می‌شود و عوارض خاصی نیز ندارد.

عوارض بیماری قوز قرنیه

 بیماری قوز قرنیه در صورتی که درمان نشود، می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری مانند ضعیف شدن چشم‌ها و نزدیک بینی یا دوربینی را ایجاد کند. همچنین پزشکان معتقد هستند که درمان نکردن قوز قرنیه باعث پارگی قرنیه چشم می‌شود که در چنین شرایطی تنها روش درمان پیوند قرنیه است.

پیشگیری از ابتلا به قوز قرنیه

روش خاصی برای پیشگیری از قوز قرنیه وجود ندارد اما با انجام منظم معاینات چشم پزشکی و مشاهده هرکدام از علائم این بیماری می‌توان از ابتلا و پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. بنابراین مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از قوز قرنیه انجام معاینات چشم پزشکی است.

انجام منظم معاینات چشم پزشکی برای جلوگیری از قوز قرنیه

کلام آخر

بیماری قوز قرنیه جزو بیماری‌هایی است که احتمال مبتلا شدن به آن برای همه افراد وجود دارد. در این مقاله علت قوز قرنیه را بررسی کردیم و علائم و نشانه‌های این بیماری را به طور کامل شرح دادیم. خواندن این مطالب می‌تواند به افرادی که دچار این بیماری هستند یا کسانی که سابقه بیماری‌های چشمی را داشته‌اند، کمک زیادی کند.

سوالات متداول

۱-    چه بیماری‌هایی باعث به وجود آمدن قوز قرنیه می‌شوند؟

بسیاری از بیماری‌های زمینه‌ای مانند سندرم داون، سندرم اهلرز و آسم می‌توانند باعث مشکلات چشمی و بیماری‌های مانند قوز قرنیه شوند.

۲-    آیا قوز قرنیه قابل درمان است؟

با اینکه درمان قطعی برای بیماری قوز قرنیه وجود ندارد، اما با روش‌هایی می‌توان به مرور زمان این بیماری را برطرف کرده و از عوارض پیشگیری کرد.

۳-    آیا می‌توان از بیماری قوز قرنیه پیشگیری کرد؟

به طور کلی بیماری قوز قرنیه قابل پیشگیری نیست. اما با معاینه منظم چشم پزشک و توجه به سابقه خانوادگی می‌توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.

 

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.