#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

علت بالا رفتن فشار چشم - دکترعینک

علت بالا رفتن فشار چشم

بالا رفتن فشار چشم به معنی فشار مایع داخل چشم به اجزای آن است. این مشکل به دلایل مختلفی ممکن است افراد را درگیر کند. از آنجایی که چشم یکی از مهم‌ترین اعضای بدن محسوب می‌شود، درمان به موقع آن از عوارض و مشکلات دیگر پیشگیری می‌کند.

 اما علت بالا رفتن فشار چشم چیست؟ روش‌های تشخیص و معاینه فشار چشم چگونه است؟ در این مقاله قصد داریم درباره پاسخ این سوالات صحبت کنیم، پس اگر می‌خواهید درباره فشار چشم اطلاعات لازم را کسب کنید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

بالا رفتن فشار چشم به دلیل تولید بیش از حد مایع درون چشم

چشم مایعی را برای ضدعفونی و پاک کردن آلودگی‌ها تولید می‌کند که این مایع بین عنبیه و قرنیه چشم جریان دارد. این مایع علاوه بر ضدعفونی کردن، وظیفه رساندن مواد مغذی به چشم را نیز به عهده دارد. زمانی که این مایع بیشتر از حد نیاز تولید شود و چشم نتواند آن را تخلیه کند، بالا رفتن فشار در چشم اتفاق می‌افتد. این موضوع از دلایل اصلی این مشکل محسوب می‌شود که با معاینه پزشک قابل تشخیص است.

افزایش فشار چشم به دلیل تولید بیش از حد مایع چشم

تخلیه آهسته مایع درون چشم

یکی دیگر از دلایل بالا رفتن فشار چشم تخلیه کند و آهسته مایع درون چشم است. مایع درون چشم پس از ضدعفونی و انجام وظایفی که دارد، باید تخلیه شود. تخلیه آهسته این مایع باعث می‌شود که تولید مایع درون چشم بیشتر از تخلیه آن شود. در چنین وضعیتی فشار چشم بالا می‌رود.

وارد شدن ضربه به چشم

وارد شدن ضربه به چشم یکی دیگر از دلایل فشار چشم بالا است. ضربه‌های شدید می‌تواند عملکرد چشم را با اختلال مواجه کند و به عنبیه و بافت‌های دیگر آن صدمه بزند. این مورد ممکن است تخلیه مایع درون چشم را نیز دچار اختلال کند. بنابراین باید از چشم در مقابل هرگونه ضربه و صدمات خارجی محافظت کرد که مشکلاتی مانند فشار چشم بالا به وجود نیاید.

بالا رفتن فشار چشم به دلیل بیماری سندروم پراکندگی رنگدانه

یکی دیگر از دلایلی که باعث فشار چشم بالا می‌شود، بیماری سندروم پراکندگی رنگدانه است. این بیماری سبب ورود رنگدانه‌های مخصوص پشت عنبیه به مایع درون چشمی می‌شود. زمانی که این مشکل به وجود می‌آید، جریان مایع درون چشم دچار اختلال شده و فشار چشم بالا می‌رود. این بیماری را از علائمی مانند تاری دید و درد چشم‌ می‌توان تشخیص داد.

فشار چشم بالا به دلیل بیماری قوز قرنیه

این بیماری نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند باعث فشار چشم بالا شود. قوز قرنیه منجر به نازک شدن قرنیه می‌شود و به دلیل صدمه به بافت داخلی چشم‌ها پس از مدتی فشار چشم را نیز بالا می‌برد. این بیماری علاوه بر فشار چشم بالا آسیب‌های دیگری به بینایی نیز وارد می‌کند که مهم‌ترین آن نزدیک بینی است. بنابراین در صورت مشاهده علائم آن باید هرچه سریع‌تر نسبت به درمان اقدام کرد.

فشار چشم بالا به دلیل بیماری قوز قرنیه

فشار چشم بالا به دلیل مصرف برخی از داروها

فشار چشم بالا ممکن است به دلیل مصرف برخی از داروها نیز به وجود بیاید. مثلا استفاده از قطره‌هایی مانند داروهای استروئیدی که به دلیل بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، فشار چشم را بالا می‌برد. بنابراین استفاده بیش از حد از قطره‌های چشمی در موارد زیادی نه تنها خاصیت درمانی ندارد، بلکه ممکن است به چشم نیز صدمه وارد کند.

فشار چشم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

فشار چشم معمولا هیچ‌گونه علائمی ندارد، به همین دلیل تشخیص آن تنها توسط معاینه چشمی باید انجام شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود که تمام افراد سالیانه معاینه چشم را انجام دهند. در معاینه چشم متخصص از ابزاری به نام تونومتر استفاده می‌کند که با آن فشار و اعصاب بینایی چشم را به طور کامل بررسی خواهد کرد. تونومتر علاوه بر تشخیص فشار چشم سایر بیماری‌های چشم را نیز بررسی می‌کند.

بالا رفتن فشار چشم چه عوارضی ایجاد می‌کند؟

فشار بالای چشم در صورت عدم درمان می‌تواند عوارض زیادی را به وجود بیاورد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1.فشار چشم بالا می‌تواند به عصب چشم صدمه جدی زیادی وارد کند و در نهایت منجر به نابینایی شود.

2.فشار چشم بالا باعث سردردهای شدید و درد چشم می‌شود.

3.فشار چشم بالا باعث التهاب و قرمزی چشم خواهد شد.

4.فشار چشم بالا بینایی را دچار مشکلاتی مانند نزدیک بینی یا دوربینی می‌کند.

بنابراین فشار چشم بالا اگر درمان نشود، منجر به بروز عوارض جبران ناپذیری می‌شود و از آنجایی که علائم خاصی از خود نشان نمی‌دهد، توصیه می‌شود که هر سال معاینه چشم انجام شود تا این مشکل شناسایی شود.

آیا فشار چشم قابل درمان است؟

همانطور که پیش‌تر گفته شد، فشار چشم هیچ‌گونه علائم خاصی ندارد و تشخیص آن تنها به وسیله معاینه چشم انجام می‌شود. اما آیا بالا رفتن فشار چشم می‌تواند درمان شود؟

پاسخ این سوال مثبت است. بله فشار چشم به چند روش درمان می‌شود که متداول ترین آن درمان دارویی است. داروهای درمان فشار چشم معمولا به صورت قطره هستند که باید با مشورت پزشک مصرف شوند که احتمال بروز عوارض به حداقل برسد.

درمان فشار چشم بالا

درمان فشار چشم بالا با لیزر

روش دیگر برای درمان فشار چشم بالا، جراحی با لیزر است. این جراحی معمولا برای افرادی که فشار چشمشان بسیار حاد است، انجام می‌گیرد. زیرا جراحی با لیزر معمولا با عوارض جانبی همراه است. بنابراین دارودرمانی اولویت اول برای درمان فشار چشم بالا است.

پیشگیری از بالا رفتن فشار چشم

آیا می‌توان از فشار چشم بالا جلوگیری کرد؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم که بله فشار چشم بالا قابل پیشگیری است. البته روش خاصی برای جلوگیری از این مشکل وجود ندارد، اما با انجام معاینات چشم پزشکی به طور منظم و سالیانه می‌توان وضعیت اعصاب چشم را بررسی و از فشار چشم بالا پیشگیری کرد.

سخن نهایی

بالا رفتن فشار چشم یکی از مشکلاتی است که به دلایل گفته شده در این مقاله ممکن است به وجود بیاید. این مشکل معمولا افراد مسن را درگیر می‌کند، اما افراد جوان نیز احتمال دارد که به آن مبتلا شوند. خوشبختانه با وجود معاینه چشمی و دستگاه‌های پیشرفته آن می‌توان به سادگی فشار چشم بالا را تشخیص داد. بنابراین انجام منظم آن فراموش نشود.

سوالات متداول

۱- چگونه می‌توان از بالا رفتن فشار چشم پیشگیری کرد؟

برای پیشگیری از فشار چشم بالا توصیه می‌شود که رژیم غذایی سالم داشته باشید و به طور منظم تمرین‌های ورزشی انجام دهید. معاینه چشم پزشکی سالیانه نیز فراموش نشود.

۲- فشار چشم بالا چه عوارضی دارد؟

فشار چشم بالا باعث بروز عوارضی مانند سردرد شدید و درد چشم‌ها خواهد شد. همچنین بالا رفتن فشار چشم و درمان نکردن آن باعث حالت تهوع و استفراغ و همچنین التهاب و قرمزی چشم‌ها می‌شود.

۳- آیا امکان دارد بالا رفتن فشار چشم در عرض چند ساعت اتفاق بیفتد؟

بله زمانی که مایع درون چشم به درستی تخلیه نشود، ممکن است فشار چشم در عرض چند ساعت بالا برود. بنابراین احتمال بروز این مشکل در طی چند ساعت وجود دارد.

 

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.