علت استفاده از شیشه در عدسی و مهمترین مزایا و معایب آن
تاریخچهی استفاده از شیشه در عدسی عینک تقریبا به آغاز اختراع این وسیله بازمیگردد. علت استفاده از شیشه در عدسی در گام اول شفافیت آن بوده که با ورود پلاستیکهای شفاف و سبک جایگزین شده است. با این حال باید دید علت انتخاب شیشه در عدسی توسط برخی افراد چیست.
تاریخچه عینکهای شیشهای وعلت استفاده از شیشه در عدسی
عینک، امروز یک همراه عادی مانند پوشاک و کیف و دیگر وسایل است اما این وسیله فرایند دور و درازی را طی قرنها طی کردهاست. نمیتوان بهطوردقیق گفت که نخستین نمونههای عینک در کجا و یا توسط چهکسانی ساخته شد اما شواهدی هست که نشان میدهد رومیان نخستین کسانی بودند که امکان بزرگتر دیدن متن با کمک شیشهها را کشف کردند.
علت استفاده از شیشه در عدسی چه میباشد؟
بیشک علت استفاده از شیشه در عدسی عینکها از گذشته تاکنون، شفافیت این ماده بود است. همچنان که هنوز هم از این ماده در هرجا که نیاز به شفافیت و رؤیت است، استفاده میشود. نخستین عینکی که میشد آن را به چشم زد، ظاهرا در ایتالیا پدید آمده است. این عینکها با استفاده از شیشهی محصور در قابی از جنسهای گوناگون (چرم، چوب و گاهی شاخ حیوانات…) ساخته میشد و باید آن را یا با دست نگاه میداشتند و یا روی بینی فشار میدادند تا ثابت بماند. طی چند سده عینکها در مسیر پیشرفت و دگرگونی قرار گرفتند تا به مدلهای امروز رسیدند.
معایب استفاده از شیشه در عدسی
علت استفاده از شیشه در عدسی را بررسی کردیم. حال میخواهیم ببینم این ماده چه معایبی داشته که متریال دیگری به عنوان جایگزین برای آن معرفی شده است؟
۱.ایمنی کمتر:
اگرچه شیشه در برابر خراش مقاومتر است، در برابر ضربه بسیار آسیبپذیر دانسته میشود. شکستن شیشه بسیار خطرناک است و این خطر در نزدیکترین نقطه به چشمها مضاعف خواهد شد.
۲.سنگینی بیشتر:
یک راه برای مقاوم کردن شیشه در برابر ضربه و شکستن، افزایش ضخامت آن است. بله میتوان عینکهایی با شیشههای ضخیم ساخت اما این کار، وزن شیشه را بالا میبرد و تحمل عینک را دشوار میکند. همچنین سبب میشود عینک راحتتر از روی بینی به پایین سر بخورد.
۳.عدم محافظت در برابر اشعه UV:
یکی از مسائلی که در عصر حاضر در حوزه سلامت مطرح است، اشعهی UV آفتاب و ضررهای آن است. چشمها در برابر این اشعه بسیار حساس و آسیبپذیرند. اشکال عدسی شیشهای این است که نمیتواند در برابر این اشعه، چندان از چشمها محافظت کند.
۴.محدودیت فریم:
لنز شیشهای را نمیتوان در هر فریم و قابی قرار داد. آنها تنها میتوانند در قابهای B (حدود ۲۸ میلیمتر ارتفاع) قرار بگیرند. همچنین نمیتوان آنها را در فریمهای بدون حاشیه یا نیمهحاشیهدار قرار داد.
۵.قیمت گرانتر:
شیشه نسبت به پلاستیک گرانتر است البته برخی بازهم بر آن اصرار دارند. شاید علت استفاده شیشه در عدسی توسط برخی افراد، نفیس و گرانبهاتر شدن عینک است.
مزایای عدسی پلاستیکی
این موارد است که سبب میشود پلاستیک بر شیشه ترجیح داده شود. زیرا مزیتهای آن دقیقا نقطهی مقابل معایب شیشه است یعنی:
1.ایمنی بیشتر
2.وزن کمتر
3.دارای خاصیت محافظت از چشم در برابر اشعه UV
4.عدم محدودیت در انتخاب فریم
قیمت مناسبتر
به چه علت استفاده از شیشه در عدسی همچنان رواج دارد؟
مزایا و معایب شیشه در عدسی را برشمردیم. به نسبت عمر چندصدسالهی عدسیهای شیشهای، استفاده از عدسی پلاستیکی یک رویداد تازه در دنیای مدرن به شمار میرود. البته عدسیهای شیشهای هنوز بهطور کامل کنار گذاشته نشدهاند.
علت استفاده شیشه درعدسی – با وجود عدسیهای پلاستیکی- میتواند شفافیت همچنان بینظیری باشد که در آن وجود دارد. شیشه درخشانتر از پلاستیک بهنظر میرسد و برخی آن را از نظر زیبایی انتخاب میکنند. دیگر علت استفاده از شیشه برای عدسی عینک، آسیبپذیری کمتر آن در برابر خراشیدگی است. با این حال، عدسیهای پلاستیکی مزیتهای بیشتری نسبت به نوع شیشهای دارند و بیشتر توصیه میشوند.
به نظر شما کدام عدسی بهتر است؟ شیشهای یا پلاستیکی؟
علت انتخاب شیشه در ساخت عدسی چیست؟
۵ دلیل برای استفاده از عینک با لنزهای شیشه ای واقعی: