حکم قطره ریختن در چشم روزه دار
در ماه مبارک رمضان، بسیاری از افراد به دلایل مختلف پزشکی نگران این مسئله هستند که روزه آنها دچار مشکل شده و همواره به دنبال رسیدن به پاسخ پرسشهای خود هستند. یکی از مشکلاتی که افراد زیادی با آن سر و کار دارند، مشکلات چشمی است که نیاز به ریختن قطره در چشم وجود دارد. این موضوع توسط مراجع مختلف مورد بررسی قرار گرفته است و پاسخهای مشخصی هم برای آن وجود دارد. بنابراین اگر تاکنون نگران این موضوع بودهاید که آیا با ریختن قطره در چشم روزه باطل میشود و قطره ریختن در چشم روزه دار چه حکمی دارد، حتما ادامه مطلب را تا انتها دنبال کنید که پاسخ پرسش خود را به طور دقیق دریافت کنید.
ریختن قطره در چشم روزه دار چه حکمی دارد؟
با توجه به وجود بیماریهای چشمی مختلف، افراد ممکن است به طور دائم یا موقت نیاز به استفاده از قطرههای چشمی داشته باشند. در ماه رمضان برای افرادی که روزهدار هستند این مسئله وجود دارد که آیا میتوانند از قطره در طول روز استفاده کنند یا خیر؟
همچنین در برخی مواقع ممکن است به صورت لحظهای و فوری نیاز به استفاده از قطره باشد که در این شرایط نیز باید حکم آن بررسی شود. در ادامه به این موضوع که قطره ریختن در چشم روزه دار چه حکمی دارد به طور کامل اشاره میشود؛ در این رابطه نظر تمامی مراجع برای آگاهی بیشتر شما آورده شده است.
مقام معظم رهبری
مطابق با نظر مقام معظم رهبری، افرادی که به هر دلیلی نیازی به ریختن قطره و دوا در چشم خود دارند، میتوانند در زمان روزه بودن نیز این کار را انجام دهند. البته اگر مزه یا بوی قطره به گلو و دهان برسد کراهت دارد.
آیتالله مکارم شیرازی
نظر آیتالله مکارم شیرازی در خصوص قطره ریختن در چشم روزه دار این است که ریختن دوا و قطره در چشم این افراد مکروه است. در ادامه باید گفت که طبق نظر ایشان اگر فرد اطمینان داشته باشد که قطره به حلق او خواهد رسید، برای روزه دار مشکل دارد.
آیتالله سیستانی
آیت الله سیستانی نیز ریختن دارو در چشم و گوش را بلامانع میدانند؛ هر چند که مزه قطره به حلق برسد.
آیت الله صافی گلپایگانی
طبق نظر آیت الله صافی گلپایگانی موارد مختلفی براي افراد روزهدار مكروه است و این موارد شامل دوا ريختن به چشم و سرمهكشيدن در صورتي كه مزه يا بوي آن به حلق برسد است. بنابراین اگر مزه یا بو به حلق نرسد، مشکلی برای استفاده وجود نخواهد داشت.
آیت الله نوری همدانی
مطابق با حکم آیت الله نوری همدانی اگر قطره و دوا به حلق فرد نرسد یا به حلق رسد ولی فرو برده نشود، روزهدار مشکلی نخواهد داشت.
آیت الله حسین وحید خراسانی
مطابق نظر و حکم ایشان چند مورد برای افراد روزه دار مکروه است؛ از جمله این موارد باید به دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن در حالتی که مزه یا بوی آنها به حلق برسد اشاره کرد.
آیت الله زنجانی
آیت الله زنجانی حکم قطره ریختن در چشم روزه دار را به این شکل بیان کردهاند که این مورد روزه را باطل نخواه کرد مگر آن که به حلق برسد و قطره خورده شود.
آیت الله سبحانی
مطابق نظر ایشان مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
آیت الله فیاض
بر اساس نظر آیت الله فیاض قطره چشم روزه را باطل نمیکند. چون چیزی که به حلق نرود باعث باطل شدن روزه نمیشود.
آیت الله مظاهری
آیت الله مظاهری فرمودند، قطره ریختن در چشم روزهدار در صورتی که وارد حلق و گلو شود نیز روزه را باطل نمیکند.
جمعبندی
اگر در روزهای مبارک ماه رمضان، نیاز به استفاده از قطرههای چشمی دارید، باید با اطلاع از نظر مرجع تقلید خود، تصمیمی مناسب را برگزینید. در این مطلب نگاهی به حکم قطره ریختن در چشم روزه دار که توسط مراجع تقلید بیان شده است انداخته شد. به صورت کلی استفاده از قطره در حالتی که وارد حلق نشود، مانعی نخواهد داشت و بیمار میتواند از آن استفاده کند.
سوالات متداول
1-آیا میتوان از قطره چشمی در هنگام روزه گرفتن استفاده کرد؟
بر اساس نظرات مراجع تقلید به شکل کلی این مورد اشکالی ندارد؛ به شرطی که قطره به گلو وارد نشود.
2-طبق نظر آیت الله خامنهای آیا میتوان از قطره چشمی در زمان روزه دار بودن استفاده کرد؟
بله؛ استفاده از قطره چشم برای روزه دار مشکلی ندارد؛ اما رسیدن آن به حلق مکروه خواهد بود.
زهرا۱۱ دی ۱۳۴۸
سلامطاعات و عباداتتون قبولمن چشام آب سیاه داشت چندسال پیش عمل کردم فشار چشمم بالا بود و الان قطره تیمولول استفاده میکنم حکم روزه من چگونه است ؟با استفاده از قطره تیمولول در روز میتونم روزه هم بگیرم؟با تشکر
دکترعینک۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام زهرای عزیزنظر مرجعتون رو در سایت ببینید چون یاهم اختلاف نظر دارن
امیر علی۱۱ دی ۱۳۴۸
با سلام من سه ماه پیش عمل چشم داشتم الان که روزه میگیرم به علت کم آبی بدن چشمم خیلی اذیت میشه هر چند قطره هم در طول روز استفاده میکنم باز اذیت میشم حکم روزه چگونه است آیا باید ادامه بدم یا برای من مضر است
دکترعینک۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام ودرود وقت بخیر امیدوارم حالتون خوب باشهنظر مرجع تقلیدتون رو در سایت ببینیدچون هر مرجع با دیگری متفاوت هست