#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

تقویت بینایی در طب سنتی - دکترعینک

تقویت بینایی در طب سنتی

طب سنتی چشم‌ها را پنجره روح می‌داند و بر این باور است که حقیقت انسان‌ها از چشم آنان دیده می‌شود. البته این موضوع واقعیت دارد و ما برای درک احساسات گوینده، بیشتر روی چشم‌ها تمرکز می‌کنیم. به همین خاطر است که مراقبت از چشم‌ها و توجه به آن‌ها در طب سنتی حائز اهمیت است و تقویت بینایی در طب سنتی از طریق روش‌های مختلفی انجام می‌شود.

استفاده از گیاهان مختلف و ترکیب آن‌ها با یکدیگر در کنار راهکارهایی مانند زالودرمانی و طب سوزنی از جمله روش‌های بهبود بینایی در طب سنتی هستند. اما چه گیاهان یا میوه‌هایی برای تقویت چشم‌ها توصیه می‌شوند؟ طب سنتی چه راهکارهایی را پیش روی ما قرار داده است؟

آشنایی با راهکارهای تقویت بینایی در طب سنتی

تقویت بینایی در طب سنتی

درست همان‌طور که با افزایش سن باید انتظار کاهش حالت ارتجاعی پوست و سفید شدن موها را داشته باشید، ضعیف شدن چشم‌ها نیز بخشی جدایی‌ناپذیر از فرایند پیری است. البته ضعیف شدن چشم‌ها به غیر از افزایش سن ممکن است به دلایل مختلف دیگر نیز رخ دهد. بنابراین پیش از پرداختن به روش‌های بهبود بینایی چشم‌ها در طب سنتی، بهتر است با نشانه‌های ضعیف شدن بینایی آشنا شویم.

علائم ضعیف شدن چشم‌ها در طب سنتی

ضعیف شدن چشم‌ها همواره با نشانه‌هایی همراه است که به ما هشدار می‌دهند. اگر یکی از یا همه موارد زیر را تجربه کرده‌اید، به احتمال زیاد دچار ضعف بینایی شده‌اید.

1.کاهش توانایی تمرکز روی اشیای نزدیک؛

2.کاهش دقت در درک عمق؛

3.تطبیق بین فضای تاریک و روشن در بازه طولانی مدت؛

4.حساسیت بیشتر نسبت به تابش خیره کننده؛

5.حساسیت کمتر به کنتراست؛

6.کاهش توانایی در تشخیص رنگ‌ها.

طب سنتی ادعا دارد که می‌تواند به افرادی با علائم فوق کمک کند. با این حال اگر نشانه‌هایی که در ادامه مطرح می‌شوند را تجربه می‌کنید، حتماً نزد متخصص بینایی مراجعه کنید.

1.تاری دید یا دوبینی؛

2.مشاهده هاله‌ای شبیه به رنگین کمان اطراف چراغ‌ها به‌ویژه در شب؛

3.درد حاد یا مزمن در داخل چشم یا اطراف آن؛

4.حساسیت شدید به نور؛

5.قرمزی بیش از حد، تورم، سوزش و خارش چشم‌ها؛

6.تغییر رنگ در هر قسمت از چشم به‌ویژه مردمک.

این علائم نشان از پیشرفت بیماری خاص دارند که در صورت عدم درمان، ممکن است به قیمت از دست دادن بینایی تمام شود. بنابراین پیش از پیگیری هر روش درمانی بهتر است که علائم ضعف در بینایی خود را بخوبی تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهید.

روش‌های تقویت بینایی در طب سنتی به کمک گیاهان

در طب سنتی از گیاهان متنوعی به‌منظور تقویت بینایی یا به‌اصطلاح تقویت نور چشم استفاده می‌شود. در ادامه هر یک از این گیاهان و خواص آن‌ها برای چشم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

چای سبز

تقویت بینایی در طب سنتی

این گیاه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که اثر مخرب رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. طب سنتی بر این باور است که با استفاده از چای سبز احتمال بروز آب مروارید کاهش پیدا می‌کند. جالب است بدانید که حتی مطالعات آزمایشگاهی نیز تاثیر پلی فنول‌های چای سبز در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید را اثبات کرده است. به این ترتیب استفاده از گیاه به‌خصوص برای افرادی که به‌طور مداوم در برابر نور خورشید قرار دارند، توصیه می‌شود.

عصاره هسته انگور

تقویت بینایی در طب سنتی

عصاره هسته انگور حاوی مقادیر بالایی پروآنتوسیانیدین است. این ترکیب نقش مهمی در پیشگیری و درمان آب مروارید دارد. در طب سنتی بیماری‌هایی مانند آب مروارید یا کیست داخل چشم به بیماری طحال بازمی‌گردد.

طب سنتی معتقد است که که استفاده از عصاره هسته انگور به ترمیم و بهبود عملکرد طحال کمک کرده نه تنها سلامت چشم، بلکه سلامت کل بدن را تضمین می‌کند.

زردچوبه

تقویت بینایی در طب سنتی

زردچوبه در عین اینکه چاشنی بسیاری از غذاهای ایرانی است، خواص دارویی بی‌نظیری نیز دارد. از جمله خواص این ادویه می‌توان به خاصیت ضدویروسی، ضدباکتریایی و ضدقارچی اشاره کرد.

تقویت بینایی در طب سنتی به کمک زردچوبه نیز امکان‌پذیر است و افراد بر این باورند که استفاده از این ادویه در درمان برخی از بیماری‌های چشم تاثیرگذار است.

دانه رازیانه

تقویت بینایی در طب سنتی

چشم‌ها نسبت به آلرژن موجود در هوا حساس هستند. یک سرماخوردگی ساده می‌تواند باعث پف چشم، قرمزی و تحریک چشم‌ها شود. در چنین مواقعی این امکان را دارید که از رازیانه برای تسکین چشم‌ها استفاده کنید.

رازیانه یک گیاه ضدالتهاب است که علائم ناشی از حساسیت چشم را کاهش می‌دهد. برای تسکین التهاب یا حساسیت تنها کافی است مقداری رازیانه را در یک لیوان ریخته و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. در ادامه مخلوط حاصل را صاف کنید و چند تکه پنبه را داخل آن قرار داده و روی چشم‌ها بگذارید.

زعفران

تقویت بینایی در طب سنتی

زعفران بیشتر به طعم و رایحه خوشبو شهرت دارد، با این حال از این گیاه برای تقویت بینایی در طب سنتی نیز استفاده می‌شود. این ادویه حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان است که سبب شده است تا زعفران خواص ضدالتهابی داشته باشد.

براساس طب سنتی این ماده به‌منظور بهبود سلامت چشم کاربرد دارد و سبب رفع بیماری‌های کبد می‌شود.

کهن دار یا گینکو

تقویت بینایی در طب سنتی

کهن دار ماده مهم دیگری است که طب سنتی به‌منظور بهبود عملکرد مغز مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته طب سنتی بر این باور است که این ماده بر سلامت چشم‌ها نیز موثر است. طب سنتی معقتد است که کهن دار غلظت خون را کاهش می‌دهد و سبب جریان بهتر آن داخل رگ‌ها می‌شود.

افزایش غلظت خون سبب افزایش آسیب‌پذیری مویرگ‌ها می‌شود. از طرفی عروق خونی در سراسر بدن از جمله چشم‌ها وجود دارند. آسیب‌دیدگی مویرگ‌های چشم ارتباط مستقیمی با قدرت بینایی دارد و حتی در موارد شدید منجر به نابینایی می‌شود.

ما برخی از پرطرفدارترین انواع گیاهان برای تقویت بینایی در طب سنتی را معرفی کردیم. با این حال طب سنتی تنها استفاده از گیاهان را در بهبود بینایی اثربخش نمی‌داند.

تاثیر خواب بر قدرت بینایی چشم‌ها

تقویت بینایی در طب سنتی

خواب کافی یکی از پارامترهایی است که در طب سنتی اهمیت زیادی دارد. طب سنتی بر این باور است که خوابیدن با شکم پر و بلافاصله بعد از غذا خوردن نه تنها برای سایر اندام‌های بدن، بلکه برای چشم‌ها نیز مضر است.

ابن سینا معتقد است که خوابیدن با شکم پر بدترین عادت ممکن است. خواب مناسب در طب سنتی خوابی است که به‌اندازه و متعادل باشد. خوابیدن بیش از حد یا خواب ناکافی هردو برای سلامت چشم مضر هستند.

طب سنتی باور دارد که خواب زیاد سبب افزایش غلظت مواد در بافت چشم و ضعف در بینایی می‌شود. در مقابل خواب ناکافی نیز خشکی چشم و آسیب‌دیدگی آن را به دنبال دارد.

فعالیت بدنی کافی

براساس طب سنتی ایرانی، فعالیت بدنی نه تنها سبب بهبود هضم غذا می‌شود، بلکه در دفع بهتر مواد اضافی و تقویت بافت‌ها تاثیرگذار است. حرکت چشم‌ها هنگام انجام کارهای مختلف مانند مشاهده اشیا، خواندن حروف، خیره شدن به نقطه‌ای خاص و غیره نیز از جمله فعالیت‌هایی است که عضلات چشم را به کار می‌گیرد و آن‌ها را تقویت می‌کند. طب سنتی بر این باور است که فعالیت چشم‌ها بر تقویت آن‌ها و جلوگیری از خستگی چشم موثر است.

عوامل روانشناسی موثر با تقویت چشم

طب سنتی ایرانی بر سلامت روان تاکید دارد. براساس این طب، عواملی مانند افسردگی و اضطراب سبب تغییر در شرایط بدن می‌شود. اندوه زیاد، گریه، استرس نیز از جمله عواملی به حساب می‌آیند که سبب خشکی چشم‌ها می‌شوند.

در مقابل شادی و خوشحالی عللی هستند که می‌توانند بینایی را بهبود ببخشند. طب سنتی باور دارد که لذت بردن می‌تواند حواس پنجگانه به‌ویژه بینایی را بهبود ببخشد.

طب سنتی و تقویت چشم

تقویت بینایی در طب سنتی از طریق راهکارهای مختلفی امکان‌پذیر است. از گیاهان دارویی گرفته تا شیوه خوابیدن و حتی آرامش روان از جمله عواملی است که طب سنتی در تقویت چشم ضعیف مفید می‌داند.

با این وجود نباید از یاد برد که این راهکارها تنها برای تقویت بیشتر چشم‌ها پیشنهاد شده‌اند و در صورت مواجه شدن با مشکلات بینایی خاص، حتماً باید نزد پزشک متخصص مراجعه کرد و از او کمک خواست.

تقویت بینایی در طب سنتی - دکترعینک

سوالات متداول

1.برای تقویت چشم ضعیف چه بخوریم؟

طب سنتی برای تقویت چشم‌ها استفاده از گیاهانی مانند چای سبز، رازیانه، عصاره هسته انگور و کهن دار، زعفران و غیره را پیشنهاد کرده است. این گیاهان نه تنها برای تقویت چشم کاربرد دارند، بلکه از انواع بیماری‌های چشمی نیز پیشگیری می‌کنند.

2.طب سنتی چه عواملی را باعث ضعف بینایی می‌داند؟

طب سنتی بر این باور است که چشم و کبد با یکدیگر در ارتباط هستند و بیماری‌های کبدی بر سلامت چشم تاثیر می‌گذارند. به غیر از این، طب سنتی رژیم غذایی نامناسب، سطح بالای استرس، کم خوابی و فعالیت بدنی کم را از دیگر عوامل موثر بر ضعیف شدن چشم می‌داند.

3.آیا می‌توان برای درمان بیماری‌های چشم به طب سنتی اعتماد کرد؟

اگرچه طب سنتی گیاهان و داروهای مختلفی را برای پیشگیری و درمان بیماری‌های چشم پیشنهاد کرده است، اما تنها نباید به این موارد اکتفا کرد. ملاقات با پزشک متخصص هنگام مواجه شدن با بیماری‌های چشمی خاص مهم‌ترین اقدامی است که هر فرد باید انجام دهد.

instagram dreynak.com

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.