تشخیص ام اس با معاینه چشم
ام اس یکی از بیماریهای مربوط به سیستم عصبی است و تمام عصبهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از راههای تشخیص این بیماری انجام آزمایش چشم است. تشخیص ام اس با معاینه چشم یکی از روشهای نوین و پیشرفته در علم پزشکی محسوب میشود.
بیماری ام اس با بافت چشمها ارتباط مستقیمی دارد و هرچقدر پیشرفت کند، باعث نازکتر شدن شبکیه چشم میشود. در این مطلب قصد داریم تاثیرات بیماری ام اس بر چشم را بررسی و چگونگی تشخیص و کنترل آن را بیان کنیم. بنابراین توصیه میکنیم که از مطالعه این مطلب غافل نشوید.
تشخیص ام اس با معاینه چشم چگونه انجام میشود؟
تشخیص ام اس از طریق معاینههای چشمی توسط آزمایشی به نام او سی تی انجام میشود. انجام این آزمایش بسیار ساده است و در چند دقیقه انجام میشود. آزمایش او سی تی بافت داخلی چشمها را نشان میدهد و به چشم پزشک کمک میکند که وضعیت شبکیه چشم را بررسی کند. بنابراین یکی از روشهای مناسب برای تشخیص بیماری ام اس محسوب میشود.
تاثیرات بیماری ام اس بر چشمها
بیماری ام اس علائمی در چشمها دارد که شایعترین آنها موارد زیر هستند:
1.ایجاد اختلال در بینایی مانند تاری دید
2.دوبینی و درد چشمها
3.اختلال در تشخیص رنگها
4.ضعیف شدن چشمها و بروز مشکلاتی مانند نزدیک بینی یا دوربینی
5.موارد بالا از تاثیرات ام اس بر چشمها هستند که در بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری مشاهده شدهاند.
حرکات غیرارادی چشمها به دلیل بیماری ام اس
یکی دیگر از تاثیرات بیماری ام اس بر چشمها، حرکات غیرارادی چشمها است. به طور مثال چشمها به صورت غیرارادی ممکن است به سمت چپ یا راست منحرف شوند. این موضوع باعث اختلال در بینایی میشود و بیماران را آزار میدهد. بنابراین این مشکل باید با کمک پزشک کنترل شود.
آیا تاثیرات ام اس بر چشمها باقی میماند؟
تاثیراتی که ام اس بر چشمها میگذارد و علائم آن بستگی به بدن هر بیمار دارد و نمیتوان به طور قطعی درباره آن نظر داد. تاثیرات ام اس در برخی افراد ممکن است پس از چند روز برطرف شود و بیمار از مشکلات چشمی خلاص شود. اما در افرادی نیز مشاهده شده که این مشکلات چشمی تا مدت طولانی مثلا تا یک سال باقی مانده است. البته ممکن است این مشکلات چشمی با درمان و کنترل بیماری ام اس تا حدودی برطرف شوند.
بیماری ام اس چگونه باعث ایجاد اختلال در چشمها میشود؟
ام اس یکی از بیماریهای خودایمنی محسوب میشود، این بیماری باعث حمله سیستم ایمنی به اعصاب بدن خواهد شد. چشمها نیز از اعضای مهم بدن محسوب میشوند که دارای عصبهای مخصوص خود هستند. بنابراین بیماری ام اس به اعصاب چشمها نیز صدمه میزند، لذا تشخیص ام اس با معاینه چشم از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اثرات داروهای ام اس بر چشمها
پزشکان معتقد هستند که در مواقعی اختلالات چشمی به دلیل مصرف داروهای ام اس به وجود میآیند. در چنین وضعیتی بیمار باید داروها را تحت نظر پزشک مصرف کند و در صورت بروز عوارض با مشورت پزشک مصرف داروها را قطع کند.
پیشگیری از مشکلات چشمی در بیماران مبتلا به ام اس
پزشکان معتقد هستند که بیماران مبتلا به ام اس با رعایت مواردی میتوانند از بروز مشکلات چشمی پیشگیری کنند. به طور مثال افرادی که دخانیاتی مانند سیگار را مصرف میکنند، بیشتر از سایرین در معرض مشکلات چشمی قرار میگیرند. همچنین بیماران مبتلا به ام اس باید به طور منظم سطح ویتامین D بدن خود را با کمک پزشک اندازهگیری کنند. زیرا کمبود این ویتامین در بدن بیماران مبتلا به ام اس احتمال بروز مشکلات چشمی را بیشتر میکند.
درمان مشکلات چشمی در بیماران مبتلا به ام اس
مشکلات چشمی که به دلیل ام اس به وجود میآیند، با استفاده از عینک مخصوص و داروهای تجویزی پزشک پس از مدتی رفع میشوند. به طور مثال مصرف داروهایی مانند آنتی هیستامین به رفع مشکلات چشمی ناشی از بیماری ام اس کمک زیادی میکند. همچنین استفاده از داروهایی مانند استروئید نیز در درمان مشکلات چشمی نقش بهسزایی ایفا میکنند.
سخن نهایی
بیماری ام اس یکی از بیماریهای خود ایمنی است که بر تمام اعصاب بدن تاثیر دارد. از آنجایی که چشمها دارای عصبهای مهمی هستند، ام اس به اعصاب آنها نیز صدمههایی وارد میکند. تشخیص ام اس با معاینه چشم یکی از روشهای پیشرفته برای کنترل بیماری ام اس محسوب میشود که با انجام آزمایشهای مخصوص چشمی انجام خواهد شد. همچنین این روش به پزشک کمک میکند که سطح بیماری ام اس را بررسی کند و از طریق ضخامت شبکیه چشم میزان پیشرفت آن را نیز تشخیص دهد.
سوالات متداول
۱- آیا میتوان از طریق معاینه چشم بیماری ام اس را تشخیص داد؟
بله پزشک از طریق معاینه چشم و آزمایشهای مخصوص آن ضخامت شبکیه چشم را بررسی میکند که از طریق آن میتوان بیماری ام اس و میزان پیشرفت آن را تشخیص داد.
۲- برای تشخیص ام اس کدام یک از آزمایشهای چشمی کاربرد بیشتری دارند؟
تشخیص ام اس با معاینه چشم معمولا از طریق آزمایش او سی تی انجام میشود. این آزمایش به پزشک کمک میکند که وضعیت بافت داخلی چشمها را بررسی کند.
۳- آیا ام اس باعث درد چشمها میشود؟
بله بیماری ام اس معمولا چشمها را دچار درد شدید میکند که این درد هنگام نگاه کردن به نور مستقیم بیشتر نیز میشود.
علیرضا۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام لطفاً پاسخ بدید من پسر 18 ساله ای هستم که هفت هشت ماه پیش دوبینی داشتم اول در آینه و کم بود حالا کمی بیشتر شده به متخصص چشم مراجعه کردم خیلی دقیق برسی کردن گفتن به خاطر خستگی چشم هست برای مطالعه نزدیک و اینها چون کنکور دارم ولی شهرستان هستم و فراموش کردم از دکتر بپرسم ام اس هست یانهخواستم بدونم اگر خدای نکرده کسی مشکوک به ام اس باشه با مشکل دوبینی پزشک متخصص با معاینه متوجه میشه؟دکتر به من گفتند جای نگرانی نیست ولی ذهنم خیلی مشغوله و کنکور هم دارم با کلی فشار که دوباره پشت کنکور نمونم ممنون میشم پاسخ بدید
دکترعینک۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام ودرود وقت بخیر امیدوارم حالتون خوب باشهتست های بیشتری باید گرفته بشه برای تشخیص ام اس اما با توجه به شرایطتتون احتمال بیشتری داره به خاطر ضعف بینایی و خستگی باشه این مشکل دوبینی که با تمرین بینایی و عینک حل میشه
محمد فرهادی۱۱ دی ۱۳۴۸
من دوبینی دارمبرخی ازین علائم رو هم دارممیتونه دلیل دیگه ای به جز ام اس داشته باشه؟ممنون میشم جواب بدین چون نگرانم
دکترعینک۱۱ دی ۱۳۴۸
سلام وقتتون بخیر امیدوارم حالتون خوب باشه :)دوبینی میتونه بدلیل موارد مختلفی باشه که یکیش ام اس هستحتما به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا بطور دقیق بررسی کنن ونتیجه تست هارو بهتون بگن