#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

آیا قوز قرنیه باعث کوری می‌شود؟ - دکترعینک

آیا قوز قرنیه باعث کوری می‌شود؟

آیا قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود؟ وقتی قرنیه نازک می‌شود و در نزدیکی مرکز آن کشیده می‌شود، برآمدگی آن به سمت جلو به حالت مخروطی درمی‌آید. در نتیجه بینایی مختل می شود. بسیاری درباره ارتباط قوز قرنیه و نابینایی نگران هستند. قوز قرنیه باعث نابینایی کامل نمی شود، اما اگر درمان نشود، می تواند منجر به اختلال بینایی قابل توجهی شود. دکتر عینک این موضوع را مفصل‌تر برای شما شرح می‌دهد.

کلیاتی درباره قوز قرنیه

پیش از آنکه بدانیم آیا قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود، کلیاتی درباره این بیماری را مرور می‌کنیم. می‌دانیم قرنیه سطح شفاف جلوی کره چشم است. این لایه، نور وارد شده به چشم را روی عدسی شکسته و سپس آن را روی شبکیه متمرکز می کند.

قوز قرنیه یک بیماری چشمی پیش‌رونده است که معمولا هر دو چشم را درگیر می‌کند. البته درجه پیشرفت در هر چشم اغلب برابر نیست. بنابراین طبیعی است که این بیماری در یک چشم به طور قابل توجهی پیشرفته‌تر از چشم دیگر باشد.

علت قوز قرنیه به طور کامل و قطعی مشخص نیست. اعتقاد بر این است که عامل وراثت نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. بر اساس برخی از مطالعات، قوز قرنیه به آلرژی‌هایی مانند آسم و اگزما مرتبط است. از دیگر عواملی که می‌توان برای قوز قرنیه نام برد، لنزهای تماسی نامناسب و غیر استاندارد است. همچنین مالش بیش از حد چشم ممکن است در ایجاد این عارضه مؤثر باشد. قوز قرنیه معمولا از دوره نوجوانی تا بیست سالگی بروز می‌یابد. عمل‌ها برای درمان آن در سنین 20 تا 45 صورت می‌گیرد.

قوز قرنیه

قوز قرنیه در شکل ظاهری خود را نشان می‌دهد و اولین علامت آن غیرعادی شدن فرم قرنیه است. طوری‌ که به نظر می رسد قرنیه از حدقه چشم به سمت جلو برآمده شده است. این تغییر شکل از حالت خفیف شروع می‌شود و به تدریج توسعه می‌یابد. زمانی که قرنیه شروع به تغییر شکل می‌کند، بینایی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. معمولا قوز قرنیه باعث نابینایی نمی‌شود. تاری دید، حساسیت به نور و دیدن تصاویر شبح‌مانند ممکن است در اثر این حالت رخ دهد.

آیا قوز قرنیه باعث کوری می‌شود؟

نگرانی‌های زیادی در این باره که قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود یا خیر وجود دارد. قوز قرنیه به دلیل ضعیف شدن بافت قرنیه رخ می‌دهد. این ضعیف شدن بافت به عدم تعادل آنزیم‌های قرنیه مربوط است. این عدم تعادل مستعد آسیب اکسیداتیو به ترکیباتی به نام رادیکال‌های آزاد هستند. در نتیجه قرنیه ضعیف و به سمت جلو متورم می شود.

قوز قرنیه درمان قطعی ندارد اما برای بهبود وضعیت بیمار ممکن است از روش‌هایی استفاده شود. از جمله این روش‌ها اصلاح دید با عینک و لنزهای تماسی، کاشت قرنیه و پیوند قرنیه است.

عینک  در مراحل اولیه قوز قرنیه، عینک معمولاً در اصلاح نزدیک بینی و آستیگماتیسم موفق است. با پیشرفت شرایط، قرنیه بسیار نامنظم می‌شود و بینایی دیگر به اندازه کافی با عینک اصلاح نمی‌شود.

تأثیر لنزهای تماسی در حفظ شکل منظم قرنیه است. با این حال 5 تا 10 درصد بیماران به مرحله‌ای می‌رسند که لنزهای تماسی دیگر مؤثر نیستند. لازم به توضیح است لنزهای تماسی سرعت پیشرفت قرنیه مخروطی را کاهش نمی دهند. با این حال آنها دید بیمار را تا حد زیادی اصلاح می‌کنند.

نوع دیگری از لنزها، لنزهای اسکرال هستند که بدون لمس قرنیه روی آن قرار می‌گیرند.

قوز قرنیه چیست

اما در مورد افرادی که عینک و لنز تماسی برایشان جواب نمی‌دهد چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا قوز قرنیه باعث نابینایی این افراد می‌شود؟ روش‌های تازه‌تری پدید آمده است تا به مبتلایان قوز قرینه کمک کند.

یک روش ایمپلنت‌های قرنیه هستند که با جراحی در چشم‌ قرار می‌گیرند تا قرنیه را صاف کرده و دوباره شکل دهد. از ایمپلنت‌ها برای درمان آستیگماتیسم و ​​نزدیک‌بینی مربوط به قوز قرنیه استفاده می شود. این درمان می‌تواند نیاز به پیوند قرنیه را به تعویق اندازد.

پیوند کلاژن روش دیگری است که توسط چشم پزشک اجرا می‌شود. در این روش از قطره‌های چشمی و نور ماوراء بنفش ویژه استفاده می‌شود. تأثیر این روش، قوی‌تر شدن قرنیه و جلوگیری از برآمدگی بیشتر آن است.

آیا اگر تمام این روش‌ها تأثیر لازم را نداشته باشد، قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود؟ نابینایی بیشتر در مواردی رخ می‌دهد که فرد هیج اقدامی برای کاهش سرعت بیماری نکند. برای افرادی که روش‌های فوق درموردشان مؤثر نیست، راه حل نهایی پیوند قرنیه است. پیوند قرنیه از جمله عمل‌هایی است که درصد موفقیت بالایی دارد.

این وقتی است که قوز قرنیه پیشرفته باشد و قرنیه به طور قابل توجهی آسیب دیده باشد. پس جراحی پیوند قرنیه برای جایگزینی قرنیه بیمار با قرنیه اهداکننده قوی صورت می‌گیرد.

 

مراحل و عوارض پیشرفت قوز قرنیه

قوز قرنیه در سال‌های آغازین به آرامی پیشرفت می‌کند. اگر تورم ناگهانی رخ دهد، می‌تواند منجر به زخم قرنیه شود و این روند بیماری را سرعت می‌دهد.

در مراحل اولیه این بیماری، بیمار ممکن است فقط احساس کند بینایی‌اش تار و کمی مخدوش است. با پیشرفت قوز قرنیه، سرعت نازک شدن قرینه بالا می‌رود. درنتیجه برآمدگی مخروطی شکل شدیدتر می‌شود و وضعیت بینایی همچنان رو به وخامت خواهد گذاشت. ببینیم روند پیشرفت به چه صورت است و بالاخره واقعا قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود یا خیر؟

به گزارش کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده (NLM)  قوز قرنیه معمولا در اواخر نوجوانی شروع می شود. این بیماری در طی یک دوره 10 تا 20 ساله تا جایی پیش می‌رود که شکل قرنیه تثبیت شود.

در مراحل اولیه، تاری دید و حساسیت به نور شایع است. قرنیه به همین آهستگی به نازک شدن ادامه می‌دهد. در طی سال‌ها به آرامی تغییرشکل می‌دهد و دید نیز به تبع آن بدتر می‌شود. باز هم یادآوری می‌کنیم که قوز قرنیه همیشه دو چشم را به یک اندازه تحت تأثیر قرار نمی دهد. علائم می تواند در هر چشم بسیار متفاوت باشد.

اما در کدام مرحله قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود؟ اگر درمانی جهت کاهش سرعت روند بیماری صورت نگیرد، قوز قرنیه به مرحله پیشرفته می‌رسد. در این مرحله می تواند باعث آستیگماتیسم نامنظم شود. این عارضه منجر به نزدیک بینی، اعوجاج قابل توجه بینایی و حتی از دست دادن بینایی می شود. پس فقط در یک صورت قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود: وقتی که درمانی برای آن صورت نگیرد.

قوز قرنیه چشم

پیامدهای قوز قرنیه درمان نشده

فرد مبتلا به قوز قرنیه باید در طول زمان منتظر برخی عوارض جانبی باشد. به خصوص اگر این بیماری پیشرفت کند.

تغییر شکل برگشت ناپذیر قرنیه: بدون درمان، احتمالاً نازک شدن قرنیه یا برآمدگی قرنیه رخ می‌دهد که هر دو برگشت ناپذیر هستند.

ضعف شدید بینایی نزدیک به نابینایی: هرچند مواردی هست که نشان می‌دهد ممکن است حتی بدون درمان، قوز قرنیه باعث نابینایی نشود. با این حال بینایی فرد بسیار ضعیف و مختل می‌شود و هرچه زمان بگذرد، این حالت شدت می‌یابد. درواقع متخصصان بیشتر بر این باورند که قوز قرنیه باعث نابینایی نمی‌شود اما ممکن است اختلال بینایی شدیدی در پی داشته باشد که تنها با پیوند قرینه درمان شود.

زخم قرنیه: شاید قوز قرنیه باعث نابینایی در فرد نشود اما نابینایی تنها عارضه خطرناک قوز قرنیه نیست. زخم قرنیه یکی دیگر از عوارض جانبی بالقوه است. این بیماری قرنیه را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. نکته مهم این است که زخم قرنیه سبب می‌شود بیمار نتواند از لنزهای تماسی استفاده کند. حتی عینک نیز کمک چندانی نمی‌کند.

عوارض دیگر آن شامل تاری دید، خشکی چشم و احساس وجود شیء خارجی است. تعداد کمی از بیماران نیز افزایش دفعات ابتلا به سردرد را گزارش می‌کنند.

درمان قوز قرنیه

 

چه کنیم که قوز قرنیه باعث نابینایی نشود؟

باید به طور منظم معاینه چشم داشته باشید. بنابراین چشم پزشک می‌تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند. باید به دریافت نسخه‌های جدید و تغییرات نمره چشم توجه داشته باشید تا با دید در حال تغییر خود هماهنگ باشید.

معاینات منظم چشم می تواند به تشخیص زودهنگام قوز قرنیه کمک کند. پزشک شکل قرنیه و هرگونه تغییر در بینایی را پیگیری می‌کند.

سعی کنید از مالش چشم خودداری کنید. مالش چشم یکی از ساده‌ترین عادات اشتباه رفتاری است که فرد را در معرض ابتلا به قوز قرنیه قرار می‌دهد. همچنین می‌تواند در فرد مبتلا، شدت را افزایش دهد. مالش چشم قرنیه را نازک می‌کند و می‌تواند باعث ایجاد زخم شود.

خبر خوب این است که قوز قرنیه قابل مدیریت است. اگر به خوبی از چشمان خود مراقبت کنید، می‌توانید حداقل پیشرفت آن را کاهش دهید.

قوز قرنیه

 

پرسش و پاسخ

1.      آیا قوز قرنیه باعث نابینایی می‌شود؟ از نظر پزشکان و متخصصان این اتفاق نمی‌افتد اما ضعف و اختلال شدید بینایی ممکن است رخ دهد.

2.      اگر قوز قرنیه باعث نابینایی نمی‌شود چرا باید به فکر پیش‌گیری و درمان آن باشیم؟ نابینایی تنها عارضه تهدیدکننده زندگی فرد نیست. اختلال شدید بینایی نیز می‌تواند حالتی نزدیک به نابینایی در فرد ایجاد کند. همچنین ابتلا به زخم قرنیه در پی قوز قرنیه می‌تواند مشکلات عدیده‌ای برای فرد ایجاد کند.

3.      عینک و لنزهای تماسی تا چه حد می‌توانند مشکل بیمار را حل کنند؟ این ابزارهای اصلاح دید تا حد زیادی کمک کننده هستند. البته عینک در موارد شدید پاسخگو نیست و لنز نیز در 10 تا 15 درصد بیماران نتیجه ندارد.

4.      آیا تنها راه درمان کشانی که مشکلشان با عینک و لنز حل نمی‌شود، پیوند قرنیه است؟ خیر. پیوند قرنیه آخرین راه است. بین کارایی عینک و لنز تا پیوند قرنیه راه‌های درمان دیگری چون پیوند کلاژن، لنزهای اسکرال و ایمپلنت قرنیه وجود دارد.

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.