#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

آشنایی با یوئیت چشم و روش های درمان آن - دکترعینک

آشنایی با یوئیت چشم و روش های درمان آن

یوئیت چشم به طور کلی به شرایطی گفته می‌شود که باعث التهاب لایه میانی چشم شده و به بافت‌های اطراف آن آسیب می‌رساند. این بیماری ممکن است در برخی افراد احساس درد را به همراه داشته باشد یا ایجاد قرمزی و تار‌بینی کند.

دلایل مختلفی می‌تواند باعث این عارضه شود؛ از جمله این دلایل می‌توان به عفونت‌های ویروسی یا عفونت‌های باکتریایی و همچنین عوارض ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای اشاره کرد.

این بیماری تورم در چشم را به دنبال دارد و می‌تواند یک یا هر‌دو چشم را درگیر کند. در صورت عدم توجه به این عارضه و اقدام نکردن برای درمان فوری، ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار بگیرد.

در ادامه شما را بیشتر با این بیماری آزار‌دهنده و همچنین دلایل و روش‌های درمان آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

یوئیت چشم چیست؟

یوئیت چشم پنجمین دلیل اصلی از دست دادن بینایی در جهان است. بنا‌بر‌این می‌توان گفت از نظر اجتماعی و اقتصادی، پیامد‌های زیادی دارد.

یوئیت چشم معمولا با درمان، تسکین می‌یابد، اما در مواردی ممکن است باعث مشکلات بعدی و بزرگ‌تر هم شود؛ مشکلاتی نظیر آب سیاه و آب مروارید.

این بیماری به طور عمده، افراد بین ۲۰ تا ۶۰ سال را درگیر می‌کند، اما امکان رخ دادن آن برای سایر رده‌های سنی هم وجود دارد.

علائم آن تقریبا به صورت ناگهانی ظاهر می‌شود و به سرعت بد‌تر هم می‌شوند. تشخیص و درمان به‌موقع این بیماری می‌تواند نقش مهمی در بهبود روند بیماری و جلو‌گیری از اتفاقات نا‌گوار داشته باشد. در ادامه با علائم و دلایل بروز این‌ بیماری آشنا می‌شویم.

دلایل بروز یوئیت چشم

نشانه‌های یوئیت چشم کدام‌اند؟

علائم اصلی یوئیت چشم، در ادامه آورده شده است:

1.چشم درد، معمولا دردی مزمن در اطراف یا داخل چشم احساس می‌شود که هنگام تمرکز کردن معمولا شدیدتر می‌شود؛

2.قرمز شدن داخل چشم؛

3.حساسیت به نور محیط؛

4.تار‌بینی؛

5.اشکال کوچکی که در میدان دید شما حرکت می‌کنند و شما آن‌ها را می‌بینید. این موضوع به مگس‌پران هم شهرت دارد؛

6.از دست دادن دید اشیاء در میدان دید خود؛

7.سر‌درد‌های شدید؛

8.تغییر رنگ عنبیه.

این علائم ممکن است به طور ناگهانی شدید شده و حتی هر‌ دو چشم فرد را در‌گیر کنند.

البته در مواردی خاص هیچ‌گونه علائمی وجود ندارد و پس از معاینات مخصوص چشم، بیماری تشخیص داده می‌شود.

یووا، لایه میانی بافت اطراف چشم بوده که از عنبیه و کوروئید تشکیل شده است. هنگامی که در آینه به چشم خود نگاه کنید، قسمت سفید رنگ یا صلبیه و قسمت رنگی یا همان عنبیه را مشاهده خواهید کرد.

عنبیه در داخل و جلوی چشم شما قرار گرفته است. کوروئید قسمتی از رگ‌های خونی بین صلبیه و شبکیه است.

شبکیه مانند لایه‌ای قسمت پشت و داخلی چشم را تشکیل می‌دهد و این قسمت با مایعی به نام زجاجیه پر شده است.

علائم و نشانه‌های یوئیت چشم کدامند؟

دسته‌بندی یوئیت چشم

دسته‌بندی یوئیت چشم بر اساس این که کدام قسمت چشم، درگیر بوده و تحت تاثیر قرار گرفته است، انجام می‌شود. به طور کلی می‌توان این دسته‌بندی را به شکل زیر انجام داد:

1.یوئیت در جلوی چشم: این نوع عارضه می‌تواند باعث قرمزی و درد شود و علائم آن به سرعت شروع می‌شوند. این نوع شایع‌ترین نوع یوئیت چشم است و از هر ۴ مبتلا، ۳ نفر مبتلا به این نوع بیماری است؛

2.یوئیت در وسط چشم: این نوع معمولا باعث تار‌ی دید و شناور دیدن اجسام در جلوی می‌شود؛

3.یوئیت در پشت چشم: این نوع یوئیت، مشکلات جدی بینایی را سبب می‌شود. در برخی موارد یوئیت پشت و جلوی چشم را همزمان در‌گیر می‌کند که به آن پان یوئیت گفته می‌شود.

نوعی دسته‌بندی دیگر که برای یوئیت چشم وجود دارد که دسته‌بندی بر حسب زمان بیماری است. این تقسیم‌بندی از قرار زیر است:

1.یوئیت حاد: این نوع یوئیت به سرعت ایجاد شده و ظرف مدت ۳ ماه بهبود پیدا می‌کند؛

2.یوئیت مکرر: دوره‌های مختلف یوئیت در فواصل زمانی مجزایی اتفاق می‌افتند؛

3.یوئیت مزمن: این نوع التهاب بیشتر طول می‌کشد و بعد از ۳ ماه از توقف درمان، مجددا بروز پیدا می‌کند.

دلایل بیماری یوئیت چشم چیست؟

دلیل و علت دقیق به وجود آمدن این بیماری هنوز مشخص نیست، اما عواملی وجود دارند که احتمال بروز یوئیت چشم را افزایش می‌دهند. این دلایل به شرح زیر هستند:

1.آرتریت، پسوریازیس و سایر اختلالات خود‌ایمنی؛

2.اختلالات التهابی مثل بیماری‌های کرون و کولیت الستراتیو؛

3.بیماری‌هایی که سیستم ایمنی بدن را با مشکل مواجه می‌کنند، مانند ایدز.

به ندرت اتفاق می‌افتد که یوئیت به دلیل عفونت یا آسیب‌های چشمی باشد. در برخی موارد بعد از جراحی‌های چشم هم امکان به وجود آمدن این مشکل وجود دارد.

همچنین ممکن است این عارضه در اثر عوارض جانبی برخی دارو‌های خاص به وجود بیاید؛ گرچه بسیار نادر است. در مواردی این بیماری از عوارض سرطان‌هایی است که بر چشم تاثیر می‌گذارند، مثل سرطان لنفوم.

یوئیت ممکن است به عنوان واکنشی ایمنی طبیعی برای مبارزه با عفونت‌های چشمی ایجاد شود.

در گزارشی جالب، محققان به ارتباط بین یوئیت و جوهر سیاه خالکوبی پی برده‌اند. تصور می‌شود خالکوبی باعث ایجاد واکنش ایمنی در پوست می‌شود که هم بر پوست و هم بر چشم شما اثر می‌گذارد.

حال که با انواع و علائم این بیماری آشنا شدیم، به سراغ درمان‌های موجود برای آن خواهیم رفت.

روش‌های درمان یوئیت چشم

چه روش‌های درمانی برای بیماری یوئیت چشم وجود دارد؟

به طور کلی، تجویز دارو‌های استروئیدی، اصلی‌ترین درمان برای این بیماری است. این دارو‌ها التهاب داخلی چشم را کمتر می‌کنند.

معمولا بیمارانی که به سرعت و به موقع درمان را شروع می‌کنند، در انتها مشکلی نخواهند داشت و با موفقیت درمان را به اتمام می‌رسانند، اما عدم درمان به موقع امکان ابتلا به بیماری‌های دیگر مثل آب مروارید و آب سیاه و حتی از دست دادن بینایی را بالا می‌برد.

اغلب قطره‌های چشمی که قسمت جلویی چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهند، اولین تجویز پزشک برای درمان این عارضه هستند.

تزریق آمپول و مصرف قرص و کپسول معمولا برای نوعی که وسط و پشت چشم را درگیر کرده است، پیشنهاد می‌شود.

در صورت وجود عفونت در چشم، از آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد ضد‌ویروسی استفاده می‌شود.

در موارد شدید‌تر و در زمانی که بیمار به دارو‌های بالا پاسخی نمی‌دهد، دارو‌های تقویت سیستم ایمنی هم تجویز خواهند شد.

قطره‌های چشمی برای یوئیت چشم، مردمک چشم را گشاد کرده و به بهبود شرایط کمک می‌کنند. همچنین نقش دیگر آن‌ها بهبود درد و جلو‌گیری از چسبیدن مردمک به عدسی است. در موارد محدودی، امکان جراحی آن هم وجود دارد.

آشنایی با یوئیت چشم و روش های درمان آن - دکترعینک

مناسب‌ترین زمان جهت مراجعه به پزشک، چه زمانی است؟

در صورت داشتن درد مداوم در چشم یا تغییر غیر‌معمول بینایی، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. به ویژه اگر قبلا هم درگیر این بیماری بودید، درمان مجدد را جدی بگیرید.

در ابتدا پزشک عمومی ممکن است شما را به متخصص چشم ارجاع دهد که چشم شما را با جزئیات دقیق‌تری بررسی کند.

در صورتی که متخصص یوئیت را تشخیص دهد، ممکن است آزمایش‌های بیشتری نیز انجام دهد. از جمله آزمایش‌های اسکن چشم، اشعه ایکس و آزمایش خون. تعیین علت بروز بیماری یوئیت چشم، تاثیری زیادی بر انتخاب روش درمان مناسب و روند بهبود بیماری دارد.

در چه مواقعی به جراحی نیاز پیدا می‌شود؟

همان‌طور که گفته شد، درمان یوئیت بر حسب شدت بیماری صورت می‌گیرد و در اکثر مواقع بدون نیاز به جراحی، مشکل بیمار بر‌طرف می‌شود.

اما ممکن است در شرایط خاصی نیاز به جراحی یوئیت چشم باشد. اگر به دلیل کدورت زجاجیه، اختلالاتی در بینایی به وجود آید، ممکن است پزشک جراحی تخلیه زجاجیه را تجویز کند.

همچنین در مواردی که بیمار به دلیل یوئیت چشم، به آب مروارید و آب سیاه یا جدا‌‌شدن شبکیه دچار شود، ممکن است روش درمانی انتخابی، جراحی باشد.

عوارض بیماری یوئیت چشم

یوئیت اگر به موقع و به طور مناسب درمان نشود، می‌تواند باعث مشکلات بیشتری هم شود. برای گروه‌های زیر امکان بروز این عوارض، بیشتر هست:

1.در افراد بالای ۶۰ سال سن؛

2.مبتلا بودن به یوئیت مزمن و طولانی مدت؛

3.ابتلا به نوع کمیاب‌تر یوئیت، یعنی یوئیت مرکز چشم و پشت چشم.

عوارض یوئیت چشم چیست؟

برخی از شایع‌ترین عوارض یوئیت چشم عبارتند از:

1.گلوکوم: جایی که عصب بینایی که چشم شما را به مغز متصل می‌کند، آسیب می‌بیند. اگر به موقع یافت نشده و درمان نشود، می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی فرد شود؛

2.آب مروارید: جایی که تغییر در عدسی چشم باعث می شود شفافیت آن کمتر شود و در نتیجه باعث تاری‌دید یا مشکلات بینایی شود؛

3.ادم ماکولا سیستوئید: تورم شبکیه (لایه نازک بافت حساس به نور در پشت چشم)؛ این می‌تواند در برخی از افراد مبتلا به یووئیت طولانی مدت یا یوئیت پشت چشم تأثیر بگذارد؛

4.شبکیه جدا شده: هنگامی شبکیه شروع به خارج شدن از رگ های خونی می‌کند که اکسیژن و مواد مغذی آن را تامین می‌کنند.

5.سینکیای خلفی چشم: التهابی که باعث چسبیدن عنبیه به عدسی چشم می‌شود. اگر یوئیت به سرعت درمان نشود، این امر بیشتر اتفاق خواهد افتاد.

نتیجه‌گیری

سلامت چشمان شما، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. متاسفانه برخی سلامت چشم را مهم نمی‌دانند و اصلا به آن توجه نمی‌کنند. در صورتی که چشم جزو اعضای حیاتی بدن بوده و هر‌گونه مشکلی، زندگی شما را با مشکل و اختلال مواجه خواهد کرد.

با شناخت علائم و نشانه‌های یوئیت چشم، به محض یافتن این علائم در خود، به پزشک متخصص مراجعه کنید و هرگز سعی نکنید، برای خود نسخه‌ای بنویسید.

راهکاری برای جلو‌گیری از این بیماری وجود ندارد، اما همواره بهداشت چشم خود را جدی بگیرید که مشکلات و بیماری‌های چشمی به سراغ شما نیایند.

در صورت شروع درمان، دقیقا مطابق با چیزی که پزشک دستور داده است عمل کنید؛ در این صورت روند درمان شما سرعت بهتری می‌گیرد و زود‌تر به شرایط ایده‌آل بر‌می‌گردید.

سوالات متداول

1.آیا امکان نابینا شدن بر اثر ابتلا به یوئیت چشم وجود دارد؟

یوئیت می‌تواند جدی باشد و منجر به از دست رفتن دائمی بینایی فرد شود. به همین دلیل است که تشخیص و درمان یوئیت در اسرع وقت، به طور ایده‌آل قبل از بروز آسیب‌های برگشت‌ناپذیر، بسیار اهمیت دارد. یوئیت سالانه حدود ۳۰،۰۰۰ مورد جدید نابینایی در ایالات متحده به دنبال دارد.

2.آیا یوئیت بیماری اورژانسی است؟

یوئیت چشم به طور کلی یک اورژانس پزشکی نیست مگر اینکه چشم قرمز، حاد و دردناک شود یا فشار چشم به طرز خطرناکی بالا باشد. در چنین موارد فوری، می‌توان با یک چشم پزشک عمومی برای کنترل فوری التهاب و فشار چشم اقدام کرد.

3.آیا یوئیت قابل درمان است؟

حتی اگر علت خاص این بیماری کشف نشود، باز هم قابل درمان خاست. شرط درمان موثر آن، مراجعه به موقع و سریع به پزشک متخصص است.

instagram dreynak.com

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.