#شعبه حضوری مون با هماهنگی قبلی هر روز حتی تعطیلات و جمعه ها _کارگر جنوبی_ شهر فرش_طبقه ۱_واحد ۳۳#

قرمزی چشم و کرونا

آیا قرمزی چشم از نشانه‌ های ابتلا به ویروس کرونا است؟

اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، خبر شیوع ویروس جدید، در جهان منتشر شد. آن‌روزها کسی گمان نمی‌کرد این ویروس با این سرعت در جهان منتشر شود و تمام ابعاد زندگی بشر را تحت‌تاثیر قرار دهد. ویروسی که با علائم مختلفی نظیر، تنگی نفس، تب، سرفه‌های خشک و در موارد معدودی، قرمزی چشم ، حضورش را اعلام می‌کند. هرروز خبرهای جدیدی از سرعت ابتلا و بیماران جان‌باخته منتشر می‌شود و اهمیت مقابله با این ویروس را گوشزد می‌کند. دستورالعمل‌ها و توصیه‌‌ها، روزانه در شبکه‌ها و فضاهای مختلف پخش می‌شود و گاهاً مردم را دچار سردرگمی می‌کند. اما اولین قدم برای مقابله با ویروس کرونا چیست؟ چه علائمی دارد؟ قرمزی چشم و ویروس کرونا چه ارتباطی با هم دارند؟ برای دانستن پاسخ این سوال‌ها، همراه ما باشید.

ویروس کرونا (Coronavirus) را بشناسیم

اولین خبرهای مربوط به ویروس جدید از گروه‌ ویروس‌های کرونا (که کووید-۱۹ (COVID-19) نامیده می‌شود)، اواخر دسامبر سال 2019 میلادی، از ووهان چین منتشر شد.

ویروس‌های جدید کرونا، گروهی از ویروس‌های متداول هستند. طبق بررسی‌های کتاب‌خانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، برخی از انواع ویروس کرونا، تنها روی حیواناتی مانند خفاش، گربه، شتر و گاو تاثیر می‌گذارند، اما برخی دیگر از این ویروس‌ها، به انسان‌ها نیز منتقل می‌شوند.

کووید-۱۹ می‌تواند علائم، ناراحتی‌ها و نارسایی‌هایی شبیه به علائم بیماری سرماخوردگی و یا بیماری‌های مرتبط با آن مانند برونشیت، ذات‌الریه و نارسایی کلیه، همراه داشته باشد. همچنین، این ویروس در موارد حاد، ممکن است جان فرد مبتلا را به خطر بیندازد. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها(CDC) ، کووید-۱۹ هفتمین نوع شناخته شده از گروه ویروس‌های کرونا است.

قرمزی چشم و کرونا

ویروس کرونا چطور سرایت می‌کند؟

بر اساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، در حال حاضر مشخص نیست ویروس کرونا چگونه به راحتی گسترش می‌یابد یا در چه حد پایدار است؟

بسیاری از گردهمایی‌ها و رویدادهای بزرگ برای مقابله با شیوع این ویروس و حفظ سلامت عمومی، لغو شدند یا به تعویق افتادند. مقامات بهداشتی آمریكا، این اقدامات اضطراری را به‌عنوان بهترین راه برای مهار انتقال ویروس در پیش گرفته‌اند؛ مدارس کلاس‌ها را لغو کرده و به دوره‌های آنلاین روی آورده‌اند؛ لیگ‌ها و موزه‌های ورزشی نیز در مقابله با شیوع ویروس، تعطیل شده‌اند.

علائم ویروس کرونا چیست؟

علائم و نشانه‌های کووید-۱۹، شامل علائم خفیف تا علائم شدید تنفسی همراه با عارضه‌ی تب، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد و سردرد است.

بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا، تنها علائم خفیفی دارند اما افراد آسیب‌پذیر یا مبتلایان به بیماری زمینه‌ای، علائم شدیدتری مانند ذات‌الریه را تجربه می‌کنند که می‌تواند منجر به مرگ شود. علائم مختلف این ویروس، معمولاً ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا بروز می‌کنند. شاید این سوال پیش بیاید که کووید-۱۹ چطور تشخیص داده می‌شود؟ باید گفت متخصصان مراقبت‌های بهداشتی از طریق آزمایش نمونه‌های تنفسی، خون یا سایر مایعات بدن، ویروس کرونا را تشخیص می‌دهند. همچنین ارتباط بین قرمزی چشم و ویروس کرونا یکی از عبارت‌های پرسرچ در روزهای بحران کروناست که نشان‌دهنده‌ی نگرانی مردم در این باره است.

آیا چشم‌ها نقشی در گسترش ویروس کرونا دارند؟

چشم‌ها می‌توانند نقش مهمی در گسترش و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان داشته باشند؛ به‌عنوان مثال، یکی از پزشک‌های دانشگاه پکینگ می‌گوید ممکن است درصورتی‌که هنگام معالجه بیماران، از محافظ چشم استفاده نکند، به ویروس کرونا مبتلا شود؛ مقامات پزشکی نیز می‌گویند اگرچه انتقال از این روش بعید است، اما غیرممکن نیست.  این تاکید باعث حساسیت مردم نسبت به قرمزی چشم و ویروس کرونا شده است.

کرونا و قرمزی چشم

چشم‌ها چطور می‌توانند باعث گسترش ویروس کرونا شوند؟

انتقال کرونا و چشم‌ها ارتباط پیچیده‌ای دارند؛ ویروس کرونا عمدتاً مانند ویروس آنفولانزا، از طریق قطرات تنفسی موجود در هوا گسترش پیدا می‌کند و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند. قطرات تنفسی از طریق سرفه و یا عطسه در هوا پخش می‌شوند، به دهان و بینی افراد دیگر وارد می‌شوند و به ریه‌ها می‌رسند.

وانگ گوانگفا، متخصص تنفس دانشگاه پکینگ معتقد است که هنگام ملاقات با بیماران در کلینیک‌های بهداشتی چین، مبتلا به ویروس کرونا بود. وانگ گزارش داد پس از معاینه‌ی بیمارهای مبتلا به کرونا، چشم چپش ملتهب شده است و به‌دنبال آن دچار تب، تجمع مخاط در بینی و گلو شده است. متعاقباً، ویروس کرونای جدید، در بدنش تشخیص داده شد.

طبق اعلام نشریات چینی، وانگ معتقد است ویروس کرونا، از طریق چشم چپ وارد بدنش شده است؛ زیرا هنگام تماس با بیماران، از عینک محافظ استفاده نکرده است.

دکتر یان اوانز پترسون، استاد پزشکی و آسیب‌شناسی بخش بیماری‌های عفونی دانشکده پزشکی، مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس، تأیید می‌کند که روش ابتلای وانگ، به‌طور بالقوه غیرممکن نیست، زیرا ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی فرد آلوده، به چشم یا سایر غشاهای مخاطی منتقل شود.

دکتر استفن توماس، رئیس بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی سیراکوز نیویورک می‌گوید: به‌هرحال شیوع ویروس کووید-۱۹ عموماً همراه پدیده‌های ناشناخته‌ و غیرمنتظره است، لذا امکان انتقال ویروس کرونا از طریق لمس چشمی وجود دارد.

قرمزی چشم و التهاب نشانه‌ی ابتلا به ویروس کرونا است؟

بیمارانی که به کروناویروس جدید مبتلا شده‌اند، ممکن است علائمی در ناحیه چشم‌ها داشته باشند. یکی از علائم احتمالی ویروس کرونا در ناحیه‌ چشم‌ها، ورم ملتحمه است که با نام چشم صورتی نیز شناخته می‌شود. ورم ملتحمه باعث می‌شود غشا مخاطی نازکی که سطح داخلی پلک‌ها و صلببیه (سفیدی چشم) را می پوشاند و چشم مرطوب نگه میدارد؛ ملتهب شود و ریزش اشک داشته باشد.

ورم ملتحمه، اغلب پیامد عفونت‌های تنفسی شدید مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره است و ممکن است نشانه‌ی ابتلا به کووید-۱۹ نیز باشد. طبق جدیدترین مطالعات صورت گرفته در چین (که در نشریه پزشکی انگلستان منتشر شده است)، از بین ۱۰۹۹ بیمار مبتلا به کرونا، ۹ نفر علائم چشمی مانند التهاب ملتحمه یا قرمزی چشم داشته‌اند. ( ۰.۸درصد)

مطالعه‌ی دیگری در نشریه ویروس‌شناسی نشان می‌دهد از هر ۳۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹، تنها ۱ بیمار دچار التهاب ملتحمه می‌شود؛ بنابراین احتمال بروز التهاب ملتحمه در این بیماران کم است و نمی‌توان آن را از علائم شایع ویروس کرونا دانست. علاوه براین، محققان سنگاپور، از مبتلایان به ویروس‌ کرونا نمونه اشک جمع‌آوری کردند؛ نتایج مطالعات چشم‌پزشکی روی این نمونه‌ها نشان می‌دهد خطر انتقال کووید-۱۹ از طریق اشک کم است.

در صورت مشاهده التهاب و قرمزی چشم چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر احساس می‌کنید ممکن است دچار التهاب ملتحمه شده باشید، با یک اپتومتریست یا چشم‌پزشک تماس بگیرید. ازجایی‌که هرگونه تجمع می‌تواند باعث شیوع و گسترش ویروس کووید-۱۹ شود، توصیه می‌شود بدون تماس تلفنی و هماهنگی‌های قبلی، به مراکز درمانی یا مطب چشم‌پزشکی مراجعه نکنید؛ قبل از مراجعه، با پزشک هماهنگ کنید تا در صورت امکان با شما تماس بگیرند، در غیر این‌صورت برای تشخیص بیماری شما و درمان آن آماده شوند. این طور که معلوم است قرمزی چشم و ویروس کرونا دربرخی موارد می‌توانند بسیار به هم مرتبط باشند.

علت قرمزی چشم

آیا واکسن یا درمانی برای کرونا وجود دارد؟

تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای از بین بردن این ویروس شناخته نشده است. بنابراین، بهترین روش برای مقابله با شیوع این ویروس، جداسازی و به‌عبارتی قرنطینه مبتلایان یا افراد مشکوک به ابتلا است. تنها با این روش می‌توان زنجیره‌ی ابتلا را قطع کرد و از آلوده شدن گسترده‌ی مردم جلوگیری کرد.

چگونه خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهیم؟

اقدامات پیشنهادی، برای مقابله با ویروس کرونا شامل موارد زیر است:

1.دست‌هایتان را مرتب بشویید

روزانه به‌طور مرتب دست‌های خود را حداقل به مدت حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید؛ خصوصاً بعد از رفت‌وآمد در مکان‌های عمومی، غذا خوردن، استفاده از دستشویی، تماس با بینی، سرفه و عطسه. همچنین تا حد ممکن، از لمس کردن صورت، مخصوصاً چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید؛ در صورت لزوم، حتما دست‌های خود را تمیز بشویید و بعد صورت را لمس کنید.

2.در نزدیکی افراد مبتلا به کرونا قرار نگیرید

از تماس نزدیک با بیمارها و یا کسانی که مشکوک به بیماری کرونا هستند، خودداری کنید. همچنین اگر خودتان به ویروس مبتلا هستید یا علائم آن را دارید، جز برای مراجعه به بیمارستان، از خانه خارج نشوید و از تماس با بقیه خودداری کنید. اگر مریض هستید در خانه بمانید مگر در موارد اضطراری.

3.اقدمات پیشگیرانه را رعایت کنید

هنگام سرفه و عطسه، با استفاده از یک دستمال، یا قسمت داخلی آرنج، دهان و بینی خود را بپوشانید؛ در ضمن بلافاصله دستمال را دور بیندازید و دست‌های خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. اگر بیمار هستید، هنگام رفت‌وآمد در فضاهای عمومی یا تماس با سایر افراد، صورت خود را با ماسک بپوشانید.

اما اگر بیمار نیستید و هیچ‌ علائمی مبنی بر بیماری ندارید، نیازی به استفاده از ماسک نیست، مگر در صورتی که از بیمارها مراقبت می‌کنید. ممکن است در تهیه و عرضه‌ی ماسک دچار کمبود شویم؛ لذا عرضه‌ی ماسک بین کارکنان سلامت، بیمارها و پرستاران اولویت دارد.

4.سطوح مختلف را تمیز و ضد عفونی کنید

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، شواهد موجود، حاکی از این که ویروس جدید کووید-۱۹، ممکن است ساعت‌ها و روزها روی سطوح مختلف زنده بماند. تمیز کردن مداوم سطوحی که در طول روز با‌ آن‌ها در تماس هستیم، از بهترین و موثرترین اقدامات برای قطع زنجیره‌ی بیماری کرونا و سایر بیماری‌های تنفسی بین خانوارها و جامعه است.

و در نهایت، با استناد بر گزارش واشنگتن پست از تحقیقات آزمایشگاه انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، برخی از ویروس‌های کرونا، بالقوه عمر زیادی دارند و می‌توانند تا ۲۴ ساعت روی مقوا، ۳ روز روی پلاستیک و فولاد ضد زنگ زنده بمانند و افراد را آلوده کنند.

5.لباس‌ها نیز در محدودیت یا گسترش ویروس کرونا نقش دارند

کرونا و علائم آن

 

در آخر

ویروس کرونا، جهان را به‌کلی غافلگیر کرد؛ ویروس جهش‌‌یافته‌ای که هرروز ابعاد جدیدتری از آن شناخته می‌شود. علی‌رغم تلاش‌ها هنوز بخش‌هایی از ماهیت این ویروس از چشم پزشکان دور مانده است؛ لذا بهترین راه برای پیشگیری، عمل کردن به توصیه‌ها و دوری از مبتلایان است. از جایی که کرونا، علائم مختلف و بعضاً ناشناخته‌ای دارد، قرمزی چشم و التهاب در این ناحیه، می‌تواند از نشانه‌های ورود ویروس کرونا باشد؛ البته هنوز نظریه‌ای قطعی پیرامون ارتباط قرمزی چشم و ویروس کرونا منتشر نشده است، ولی چشم‌ها یکی از مهم‌ترین بسترهای ورود ویروس هستند و توجه به سلامتی آن‌ها، از راه‌های مقابله با ورود کووید-۱۹ است.

پست های اخیر

تا کنون نظری در این باره ثبت نشده.

    پیامی بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند

    سرعت کند است !

    برای داشتن تجربه وبگردی بهتر ، در صورتی که از VPN استفاده میکنید، آنرا خاموش کنید.