قرنیه چشم، بخش بسیار مهم و البته حساس چشم است که در صورت آسیبدیدگی ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این بین، در صدمات شدید و در صورتی که نتوان قرنیه را با روشهای مختلف ترمیم کرد، بحث عمل پیوند آن مطرح خواهد شد. در این عمل مباحث هزینهای و قیمتی نیز برای بیماران اهمیت پیدا میکند. به همین دلیل در این مطلب به بررسی هزینه عمل پیوند قرنیه چشم میپردازیم.
عوامل موثر روی هزینه عمل پیوند قرنیه چشم
موثرترین عامل روی هزینه جراحی پیوند قرنیه چشم، فرآوری قرنیه و روش انجام آن است. این عمل مهم به دو روش صورت میگیرد که به بررسی این دو روش میپردازیم.
در روش اول که پیوند قرنیه تمام ضخامت است، کلیه ضخامت قرنیه آسیب دیده باید برداشته شود و به طور کل با قرنیهای سالم جایگزین شود. نوع دیگر این عمل جراحی چشمی، پیوند قرنیه لایهای است. در این روش تنها قسمت و لایه آسیبدیده قرنیه از آن جدا شده و لایه دیگری که سالم است با قرنیه پیوند زده میشود.
البته لازم به ذکر است روش پیوند قرنیه لایهای، به 4 زیر گروه تقسیمبندی میشود و به همین دلیل هر روش نیز تفاوت قیمیت خاص خود را دارد.
این روش نیازمند انجام آزمایشات مختلف نیز است که بیمار هم قبل و هم بعد از عمل برای گرفتن نتیجه بهتر باید آنها را پشت سر بگذارد و این خود عامل دیگری است که روی هزینه نهایی عمل موثر است.
همچنین بیمارستانی که در آن این عمل صورت میگیرد و تخصص پزشک و جراح هم روی هزینههای مختلف موثر هستند. در اینجا نباید نقش تهیه انواع داروها و لوازم مختلف را هم نادیده گرفت.
عمل پیوند قرنیه چیست و چرا انجام میگیرد؟
حال که در خصوص عوامل موثر روی هزینه نهایی این عمل مطالبی را مطالعه کردیم، بد نیست در خصوص خود این عمل جراحی و دلایل انجام آن نیز کمی صحبت شود.
قرنیه چشم قسمت شفاف جلویی چشم است که بنا بر دلایل متعددی میتواند دچار مشکل و آسیب شود. پیوند قرنیه یا همان کراتوپلاستی، عملی است که طی آن تمام قرنیه یا بخشی از آن برداشته شده و سپس با قرنیه سالمی که معمولا از افرادی که اعضای بدن خود را اهدا کردهاند گرفته میشود، جایگزین میشود.
در اینجا در نظر گرفتن عوامل متعدد و آزمایشات مختلف برای عدم پس زدن این پیوند اهمیت بالایی پیدا میکند. این عمل تحت بیهوشی کامل انجام میگیرد و حدود 2 ساعت نیز زمان خواهد برد.
فرآیند این عمل جراحی به این صورت است که فرد بعد از تایید شدن توسط پزشک برای انجام این عمل، باید با بانک چشم ارتباط برقرار کرده و قرنیهای مناسب برای او پیدا شود. روند انجام این عمل با استفاده از انواع دستگاههای میکروسکوپی است و توسط پزشکان و جراحان متخصص صورت میگیرد و نیازمند دقت بسیار بالایی است.
قطعه دایرهای شکلی که از چشم فرد خارج شده، با قرنیه سالم جایگزین شده و سپس پزشک از بخیههای بسیار ریزی را برای اتصال مناسب قرنیه سالم به چشم استفاده میکند. لازم به ذکر است انجام عملهای دیگری مثل آب سیاه همزمان با این عمل ممکن است. بعد از عمل نیز رعایت مراقبتهای ویژه و رعایت نکات پزشکی و بهداشتی الزامی است.
چه کسانی باید عمل پیوند قرنیه چشم را انجام دهند؟
در ابتدا باید گفته شود که تشخیص اینکه فرد گزینه مناسبی برای این عمل است یا خیر تنها توسط پزشک متخصص و باتجربه صورت میگیرد.
اما در کل میتوان گفت افرادی با مشخصات و مشکلات زیر کاندیدای اصلی این جراحی مهم هستند:
· افراد مبتلا به بیماری قوز قرنیه؛
· افراد مبتلا به ورم یا کدورت قرنیه؛
· افراد با سوختگی شیمیایی در قرنیه؛
· افرادی که به دلایل عفونی دچار لکه قرنیه یا مشکلات مشابه شدهاند.
هزینه دقیق انجام این عمل
اگر فردی بنا بر مشکلات قرنیه، مجبور به انجام این عمل باشد، هزینههای دقیق آن دغدغه بسیار مهمی به حساب میآید.
در کل انجام این عمل تحت پوشش بیمه به مبلغ 56 میلیون ریال بوده و به صورت آزاد نیز 90 میلیون ریال برآورد میشود. این هزینهها طبق آخرین مصوبههای اعلامی هستند و البته باید دقت کرد که عوامل مهمی در تعیین هزینه نهایی نقش دارند.
به همین دلیل بهتر است پیش از آماده شدن برای این عمل جراحی، حتما به طور دقیق از هزینههای مربوطه مطلع شوید.
کلام پایانی
در این مطلب در خصوص هزینه عمل پیوند قرنیه چشم موارد مهمی را مورد بررسی قرار دادیم و همچنین در خصوص خود این جراحی مهم نیز اطلاعات کلی در اختیارتان قرار دادیم.
این عمل یکی از عملهای مهم و حساس است که حتما باید طبق نظر پزشکان متخصص و با دقت بسیار بالا انجام شود.
اگر دچار مشکلات چشمی هستید و از آسیب خود مطلع نیستید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و با جلوگیری از پیشرفت بیماری، از آسیبهایی که ممکن است بینایی شما را هم تحت تاثیر قرار دهد پیشگیری کنید. این عمل میتواند به دلایل مختلفی انجام بگیرد و تنها پزشک است که با بررسی دقیق شرایط چشم، تصمیم میگیرد که کدام فرد کاندیدای مناسبی برای این جراحی است.
سوالات متداول
1-هزینههای عمل پیوند قرنیه به چه عواملی بستگی دارد؟
در کل هزینههای این روش جراحی به فرآیند تهیه قرنیه، روش انجام عمل بنا بر شرایط بیمار و هزینههای بیمارستان و جراح متخصص وابسته است.
2-آیا همگی عملهای پیوند قرنیه موفقیتآمیز هستند؟
معمولا پیش از انجام عمل، آزمایشات و بررسیهای کاملی برای جلوگیری از پس زدن قرنیه توسط بدن بیمار صورت میگیرد و اگر این آزمایشات به خوبی پیش برود، در بیشتر موارد این جراحی موفقیتآمیز بوده و مشکلات بیمار را برطرف خواهد کرد.
3-در صورت عدم انجام این عمل چه عوارضی به وجود خواهد آمد؟
در برخی موارد، این عمل بیشتر به عنوان عمل زیبایی مطرح میشود و تاکیدی بر انجام آن هم نیست؛ اما در مواردی که پزشک تشخیص دهد انجام این جراحی برای بهبود شرایط بینایی بیمار اجباری است، عدم انجام آن میتواند به قیمت نابینایی دائم فرد تمام شود.