
حکم قطره ریختن در چشم روزه دار
برخی افراد به دلایل مختلفی از جمله انواع بیماریها و حساسیتها، نیازمند استفاده از قطره هستند. اما در مواقعی که فرد روزه دار باید از قطره استفاده کند، ممکن است این پرسش برای او به وجود بیاید که آیا میتواند از قطره چشمی استفاده کند یا خیر؟ در حقیقت حکم قطره ریختن در چشم روزه دار چیست؟
این مسئله توسط مراجع مختلفی به صورت واضح و شفاف بیان شده است که برای روشن شدن این موضوع در این مطلب به بررسی این مورد و بازگو کردن نظرات مراجع مختلف میپردازیم. پس اگر تا کنون در خصوص این مورد شک و تردیدی داشتهاید، ادامه این مطلب را برای اطمینان خاطر مطالعه کنید.
قطره ریختن در چشم روزه دار چه حکمی دارد؟
همانطور که گفته شد بسیاری از افراد ممکن است نیاز به استفاده هرروزه از قطرههای چشمی داشته باشند یا حتی ممکن است در مواقعی خاص و ضروری نیازمند استفاده از قطره شوند. این مسئله یکی از پرسشهای اصلی این افراد در زمان روزه گرفتن آنها است؛ آیا میتوانند از قطره چشمی استفاده کنند یا استفاده کردن از آن باعث باطل شدن روزه خواهد شد؟
از این رو در زیر نظر مراجع مختلف را برای آگاهی بیشتر شما بررسی میکنیم.
نظر مقام معظم رهبری
در ابتدا نظر مقام معظم رهبری را در خصوص حکم قطره ریختن در چشم روزه دار بررسی میکنیم. طبق نظر ایشان ریختن قطره و دوا در چشم برای روزه دار اشکالی ندارد. البته چنانچه مزه یا بوی آن به دهان فرد برسد کراهت دارد.
نظر آیت الله مکارم شیرازی
اما آیت الله مکارم شیرازی در خصوص قطره ریختن در چشم روزه دار میفرمایند که ریختن دوا و قطره در چشم روزه دار مکروه است. همچنین در ادامه نظر ایشان به این گونه است که اگر فرد مطمئن باشد که قطره به فضای حلق میرسد و فرو میرود، برای روزه دار اشکال دارد.
نظر آیت الله سیستانی
طبق نظر آیت الله سیستانی ریختن دارو در چشم و گوش روزه را باطل نمیکند؛ هرچند که مزه آن به گلو برسد.
نظر آیت الله صافی گلپایگانی
طبق نظر آیت الله صافی گلپایگانی چند چيز براي روزهدار مكروه است که شامل این موارد میشود: دوا ريختن به چشم و سرمهكشيدن در صورتي كه مزه يا بوي آن به حلق برسد.
آیت الله نوری همدانی
طبق نظر ایشان اگر دارو به حلق نرسد و یا به حلق برسد ولی فرو نبرد، روزهاش باطل نمیشود.
آیت الله حسین وحید خراسانی
طبق نظر آیت الله حسین وحید خراسانی چند چيز براى روزه دار مكروه است و از جمله آنها دوا ريختن به چشم و سرمه كشيدن، در صورتى كه مزه يا بوى آن به حلق برسد است.
آیت الله زنجانی
طبق نظر آیت الله زنجانی قطره ریختن در چشم روزه دار روزه را باطل نمی کند مگر به حلق برسد و آن را بخورد.
آیت الله سبحانی
طبق نظر آیت الله سبحانی ریختن دارو در چشم مبطل روزه نیست.
نظر آیت الله فیاض
طبق نظر آیت الله فیاض قطره چشم روزه را باطل نمی کند. چون چیزی که به حلق نرود روزه را باطل نمی کند.
نظر آیت الله مظاهری
طبق گفته آیت الله مظاهری، قطره ریختن در چشم روزه دار حتی اگر وارد حلق و گلو شود نیز روزه را باطل نخواهد کرد.
کلام پایانی
قطره ریختن در چشم روزه دار، مسئلهای است که بسیاری از افراد که مجبور به استفاده از قطره در زمان روزه داری خود هستند را به شک و تردید میاندازد. در این مطلب در خصوص این مسئله و نظر مراجع مختلف تقلید در این خصوص بحث شد. طبق آنچه مطالعه کردید، مطابق با اکثریت نظرات، استفاده از قطره چشمی تحت هر شرایطی مشکلی ندارد؛ البته برخی از مراجع اعتقاد داشتند که در صورتی که دارو وارد حلق شود، مکروه است یا روزه باطل خواهد شد.
سوالات متداول
1-آیا استفاده از قطره چشمی برای فرد روزه دار ممکن است؟
طبق نظر مراجع تقلید مختلف، در کل استفاده از قطره چشمی مانعی ندارد؛ البته برخی معتقد هستند که اگر قطره به گلو و حلق برسد اشکال خواهد داشت.
2-طبق نظر آیت الله خامنهای استفاده از قطره چشمی جایز است؟
طبق نظر ایشان، استفاده از قطره چشمی برای روزه دار اشکالی نخواهد داشت؛ البته اگر مزه آن به حلق برسد کراهت دارد.
3-نظر آیت الله مکارم شیرازی در خصوص ریختن قطره در چشم روزه دار چیست؟
آیت الله مکارم شیرازی در خصوص قطره ریختن در چشم روزه دار میفرمایند که ریختن دوا و قطره در چشم روزه دار مکروه است.